Stukadoors op werkbezoek bij de Gyproc gipsfabriek in Vaujours

Samen met Lobouw Dordrecht bouwmaterialen en Gyproc hebben 15 stukadoors 16 en 17 maart jl. een van de grootste gipsfabrieken ter wereld bezocht. Nabij Parijs worden in deze hypermoderne fabriek van Saint-Gobain Gyproc gipspleisters en gipsplaten geproduceerd.

Gedurende het werkbezoek heeft de groep enthousiaste stukadoors het gehele productieproces gezien. Dit begint bij het delven van gips uit de imposante gipsgroeve van Gyproc. Vervolgens heeft men tijdens het sterk geautomatiseerde productieproces kunnen zien hoe van natuurgips stukadoorsproducten worden gemaakt. Tijdens de productie is in alles merkbaar dat veiligheid en stofvrij werken belangrijk is. Het is aanmerkelijk arbeidsintensiever om gips te verkrijgen dan aanvankelijk door de groep professionele verwerkers werd gedacht. 

Het team van Gyproc kijkt terug op een zeer geslaagd bezoek waar kennis uitwisselen en gezelligheid hand in hand gingen!

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder