Uitdagende vormen in Theater De Stoep

"We zijn Gyproc Professional [..] Omdat er hier eisen aan de wanden werden gesteld die je niet in een boekje vindt, hebben we alles vooraf overlegd met Gyproc." Voor Accompli Afbouw begon het werk aan Theater De Stoep te Spijkenisse al een jaar voor de montage van de eerste plaat.

Dat is geen verrassing gezien de architect van het gebouw, het Amsterdamse UN Studio dat ook al het spectaculaire Agora theater in Lelystad ontwierp. Deze keer bestond de uitdaging niet uit hoeken en indrukwekkende facetvormen maar juist ronde en gebogen vormen.

In eerste instantie zouden de wanden in MDF worden uitgevoerd maar al snel bleek dat gips een veel gelijkmatiger oppervlak om af te werken oplevert. Gyproc Professional Accompli Afbouw gebruikte Gyproc gipsplaten in combinatie met het Isover Technostar systeem voor een hoge geluid- en brandwerendheid (120 minuten). De buitenwand van de grote zaal werd gerealiseerd met een dubbele laag Gyproc RF-platen, goed voor een brandwerendheid van 90 minuten. Wanden die de gemiddelde bezoeker nooit zullen zien, vergde ook het nodige van Accompli Afbouw. Hoog in het gebouw was een 90 minuten brandwerende wand nodig tussen de technische ruimte en de toneeltoren. Hiervoor werd Gyproc Glasroc F gebruikt. Het resultaat is technisch en esthetisch gezien erg indrukwekkend!

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder