Gyproc Regips A - gipskartonplaat van Gyproc Nederland 2021

Zo nieuw is het niet

Gyproc Regips A, de gipskartonplaat met gegarandeerd 30% gerecycled gipsmateriaal en 100% gerecycled karton. Eigenlijk dus helemaal niet zo nieuw en vanaf heden toegevoegd aan het Gyproc assortiment. 

Gyproc Regips A is met gegarandeerd 30% gerecycled gipsmateriaal de duurzaamste gipskartonplaat van Gyproc Nederland. Door innovatie en technologie samen te brengen is eerder gebruikt gipsmateriaal verwerkt tot nieuwe gipskartonplaten met een gerecycled percentage dat niet eerder, zo hoog lag.

Minder nieuw door meer hergebruik
Vanuit de gedachte dat er steeds duurzamer moet worden omgegaan met de beschikbare grondstoffen heeft Gyproc Nederland de volgende stap gezet. In samenwerking met New West Gypsum, een wereldwijde gipsafvalverwerker, wordt gerecycled materiaal terug de productiestroming ingebracht. De start van circulair bouwen is daarmee gegeven. Het kan écht. Als we er een afvalverwerker bijhalen is de cirkel rond. GP Groot brengt een deel van haar gipsafval inmiddels naar New West Gypsum en zo komt gerecycled gipsafval terug in producten van Gyproc Nederland. 

De Nationale Milieu-database
Gipskartonplaten van Gyproc Nederland worden op diverse locaties in Europa geproduceerd. Het overgrote deel daarvan komt uit Kallo (België). Meerdere gipskartonplaten bevatten al een gerecycled gipspercentage van maximaal 15%. Ten opzichte van het percentage waar de branche op dit moment mee rekent (nationale milieu database): minder dan 5%, is 15% al behoorlijk meer. Nu is dat percentage verdubbeld in onze nieuwste gipskartonplaat Gyproc Regips A! 

De juiste ondersteuning
Op www.gyproc.nl/regips vindt u de mogelijkheid om een Gyproc Regips A Proefstuk aan te vragen. In de Gyproc Selector staan verschillende systemen met Gyproc Regips A voor u klaar ínclusief bestekteksten. Heeft u daarna toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met de Gyproc Helpdesk
 

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder