ELHO

Opdrachtgever ELHO Tilburg
Architect Quadrant4
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Tilburg
Oplevering Juni 2019
Type Droge afbouw, Natte afbouw
Segmenten Kantoor
Bouwdeel Wanden
Type bouw Renovatie, Transformatie

Uitdagingen van het project

De grootste uitdagingen van het project lagen hem in de complexiteit van de bouwplanning en de manier waarop de wanden opgebouwd moesten worden.
Het bedrijf bleef volledig operationeel tijdens onze werkzaamheden, wat veel overleg, planning en extra inspanning vereiste. Ook de hoogte waarop gebouwd moest worden was uitdagend: op sommige plekken werkten we op wel 12,5 meter hoogte. Daarbij moesten we rekening houden met installaties die voor de wand hingen, die een grote invloed hadden op het bouwproces. Zo waren hoogwerkers nodig om om te kunnen gaan met speciale afmetingen. De wanden dienden bovendien super vlak te staan, om de glaswanden die later onder de wanden gemonteerd werden, perfect aan te laten sluiten. Dit alles vergde van de allereerste inventarisatie tot het plaatsen van de laatste glaswand enorm veel geduld en precisie.

Volledige beschrijving van het project 

Het Tilburgse bedrijf ELHO produceert hoogwaardige design plantenbakken en -potten voor binnen en buiten, die wereldwijd worden verkocht. Voor de verbouwing en uitbreiding van het kantoor koos het prijswinnende architectenbureau Space Encounters voor een licht interieur met veel groen. Eén van de eyecatchers is een 50 meter lange tafel met centraal een groene oase van planten, inclusief automatisch licht- en bewateringssysteem.

vanDIJK Afbouwprojecten heeft voor dit project gerealiseerd:
- circa 2.400 m² Gyproc wandsysteem type GF 150 / 2.100.2A aan kantoorzijde van 3000 mm tot 7500 mm, halzijde van 8000 mm tot 12500 mm
- circa 340 m² Gyproc wandsysteem GF 125 / 2.75.2A
- circa 240 m² GF 100 V / 2.75
- alle wanden voorzien van een sausklare afwerking
- alle wanden voorzien van een Isover isolatie variërend van 60 tot 90 mm dikte
- de scheidingswand met een lengte van 100 m1 voorzien van een dilitatieprofiel h.o.h circa 12 m1
- Circa 60 m² gipsplaten plafonds ivm akoestiek voorzien van een dubbele gipskarton beplating met een Isover isolatie 60 mm

Overtuig de jury 

De belofte vanDIJK Afbouwprojecten is 'Meesterlijk in alle dimensies'. Onze opdrachtgevers merken dat aan de manier waarop we werken, de producten die we toepassen en het afwerkingsniveau dat we nastreven. Ook in dit project hebben we hecht samengewerkt met installateurs en de aannemer en is de kwalitieve uitstraling van Gyproc maximaal tot uiting gekomen, tot grote tevredenheid van architect en opdrachtgever. 

Producten