GustoMSC

Een prachtig gebouw, de voormalige scheepstimmerwerf Wilton Fijenoord te Schiedam. Nu de huisvesting van GustoMSC, in een ver verleden de grootste concurrent van Wilton Fijenoord.

Opdrachtgever offshore ingenieursbureau GustoMSC
Architect JHK Architecten
Afwerking MAT Afbouw B.V
Producten van Gyproc
Locatie Schiedam
Oplevering september 2015
Type Droge afbouw
Segmenten Kantoor
Bouwdeel Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

De voormalige scheepstimmerwerf kenmerkt zich door enorme open vloeroppervlakten rond een atrium. De grote verdiepingshoogtes en de enorme raampartijen dragen bij aan een enorm ruimtelijk effect. Daarnaast leent deze hoogte zich er uitstekend voor om de complete installatietechniek onder de vloer te plaatsen. Inblaas- en afzuigroosters en aansluitpunten voor data en elektra zijn in de vloer opgenomen en kunnen naar wens verplaatst worden dankzij het modulaire vloersysteem, hetgeen zorgt voor een flexibel installatieconcept.

Het grote voordeel is natuurlijk dat geen verlaagde plafonds benodigd zijn en zo de beeldbepalende betonnen constructie optimaal in beeld blijft. Het industriële karakter wordt extra geaccentueerd door de pantry’s, reproruimten, en overleg- en concentratieplekken als vrijstaande units in de ruimte te plaatsen. Units vervaardigd uit metal stud en verzwaarde stijlen. Halfhoge scheidingswanden zorgen voor akoestische comfort en dragen zorg voor visuele rust.

De begane grondvloer met een oorspronkelijke vrije hoogte van meer dan zeven meter, is voorzien van een tussenvloer. Zo ontstaan twee verdiepingen, de onderste, de originele begane grond en de eerste als nieuwe vloer. De onderste functioneert als parkeergarage, de eerste huisvest onder andere het bedrijfsrestaurant.

De burgemeester van Schiedam plaatste een boom in het atrium als symbool van het nieuwe leven in dit markante gebouw. Een nieuwe geschiedenis voor de timmerfabriek.

Volledige beschrijving van het project 

De voormalige scheepstimmerwerf kenmerkt zich door enorme open vloeroppervlakten rond een atrium. De grote verdiepingshoogtes en de enorme raampartijen dragen bij aan een enorm ruimtelijk effect. Daarnaast leent deze hoogte zich er uitstekend voor om de complete installatietechniek onder de vloer te plaatsen. Inblaas- en afzuigroosters en aansluitpunten voor data en elektra zijn in de vloer opgenomen en kunnen naar wens verplaatst worden dankzij het modulaire vloersysteem, hetgeen zorgt voor een flexibel installatieconcept.

Het grote voordeel is natuurlijk dat geen verlaagde plafonds benodigd zijn en zo de beeldbepalende betonnen constructie optimaal in beeld blijft. Het industriële karakter wordt extra geaccentueerd door de pantry’s, reproruimten, en overleg- en concentratieplekken als vrijstaande units in de ruimte te plaatsen. Units vervaardigd uit metal stud en verzwaarde stijlen. Halfhoge scheidingswanden zorgen voor akoestische comfort en dragen zorg voor visuele rust.

De begane grondvloer met een oorspronkelijke vrije hoogte van meer dan zeven meter, is voorzien van een tussenvloer. Zo ontstaan twee verdiepingen, de onderste, de originele begane grond en de eerste als nieuwe vloer. De onderste functioneert als parkeergarage, de eerste huisvest onder andere het bedrijfsrestaurant.

De burgemeester van Schiedam plaatste een boom in het atrium als symbool van het nieuwe leven in dit markante gebouw. Een nieuwe geschiedenis voor de timmerfabriek.

Overtuig de jury 

De voormalige scheepstimmerwerf kenmerkt zich door enorme open vloeroppervlakten rond een atrium. De grote verdiepingshoogtes en de enorme raampartijen dragen bij aan een enorm ruimtelijk effect. Daarnaast leent deze hoogte zich er uitstekend voor om de complete installatietechniek onder de vloer te plaatsen. Inblaas- en afzuigroosters en aansluitpunten voor data en elektra zijn in de vloer opgenomen en kunnen naar wens verplaatst worden dankzij het modulaire vloersysteem, hetgeen zorgt voor een flexibel installatieconcept.

Het grote voordeel is natuurlijk dat geen verlaagde plafonds benodigd zijn en zo de beeldbepalende betonnen constructie optimaal in beeld blijft. Het industriële karakter wordt extra geaccentueerd door de pantry’s, reproruimten, en overleg- en concentratieplekken als vrijstaande units in de ruimte te plaatsen. Units vervaardigd uit metal stud en verzwaarde stijlen. Halfhoge scheidingswanden zorgen voor akoestische comfort en dragen zorg voor visuele rust.

De begane grondvloer met een oorspronkelijke vrije hoogte van meer dan zeven meter, is voorzien van een tussenvloer. Zo ontstaan twee verdiepingen, de onderste, de originele begane grond en de eerste als nieuwe vloer. De onderste functioneert als parkeergarage, de eerste huisvest onder andere het bedrijfsrestaurant.

De burgemeester van Schiedam plaatste een boom in het atrium als symbool van het nieuwe leven in dit markante gebouw. Een nieuwe geschiedenis voor de timmerfabriek.