De Entree

Elisabethhof 1 is de locatie in Leiderdorp waar Rijnhart Wonen icm BAM wonen een sensationeel UAV-GC transformatieproject heeft gerealiseerd. De 6910 m² kantoor- en laboratoriumruimte van voormalig eigenaar Astellas, is veranderd in een modern appartementencomplex, De Entree. Er zijn 33 sociale 2- en 3 kamerwoningen en daarnaast nog eens 20 zorgappartementen met een activiteitencentrum voor de Gemiva-SVG Groep.

Opdrachtgever Rijnhart Wonen
Architect KOW
Producten van Gyproc
Locatie Leiderdorp
Oplevering 1 mei 2016
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

Alle binnenwanden alsmede de plafonds zijn in een metalstud systeem uitgevoerd. Er is binnen dit project praktisch geen plek te vinden waar geen gips te vinden is.
De, door de hoofdaannemer, later opgezette houten dakopbouwen zijn over de gehele oppervlakte voorzien van een brandwerend RF plafond. De gehele constructie voldeed hierna aan een 60 minuten WBDO.

Het voormalig kantoorpand is vooraf in een "point-cloud" model gezet. Hieruit zijn de nodige BIM modellen opgemaakt welke zijn gebruikt om het gehele 3D model op te maken. Vanuit dit punt zijn alle Metalstudwanden gemodelleerd en gepositioneerd. Accompli Afbouw was binnen dit project verantwoordelijk voor de uitvoering van alle (woningscheidende) metalstud binnenwanden en gipsplafonds alsmede de akoestische buitenbeplating onder de balkons.

Volledige beschrijving van het project 

Minister Blok vindt leegstand verspilling van ruimte en kapitaal. Doodse plekken in wijken, steden en bedrijvenparken moeten voorkomen worden. De minister beseft dat een transformatie de nodige voeten in aarde heeft. Toch roept hij spelers op de woningmarkt op om hun creativiteit, kennis en kunde in te zetten.
Hij laat weten dat hij in corporatieland De Entree als één van de succesvoorbeelden van transformatie ziet. Minister Blok: “Er zijn tot 2040 nog circa 1 miljoen nieuwe woningen nodig. Met deze transformatie is het gelukt om ruim 6000 m2 leegstaande kantoorruimte om te bouwen tot onder meer woningen."

Professional 
Accompli Afbouw B.V.

Producten

Gyproc JointFiller Vario
Vezelversterkte voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen
Onbrandbare gipsplaat voor brandwerende wanden en plafonds
Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen
Gipskartonplaat voor Metal Stud wanden en plafonds
Gipsplaat voor brandwerende Metal Stud wanden en plafonds