Restaurant Joelia

Eind september 2014 is Bovero B.V. door Verbakel Bouwbedrijf uit Poeldijk benaderd voor het realiseren van de wanden en plafonds voor het nieuwe restaurant van Mario Ridder onder het Hilton Hotel in Rotterdam. Mario Ridder ging afstand nemen van het bekende Zwethheul sterren restaurant en ging een nieuwe uitdaging aan in Rotterdam.

Opdrachtgever Mario Ridder
Architect -
Montage Bovero B.V.
Afwerking Bovero B.V.
Producten van Gyproc
Locatie Rotterdam
Oplevering 2014
Type Droge afbouw
Segmenten Hotel
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Renovatie, Transformatie

Uitdagingen van het project

Onze grootste uitdaging zat hem in de uitvoering, ook dit project liep door in een vakantie periode. Het werk startte voor ons vlak voor de Kerst en moest in de eerste werkweek van het nieuwe jaar schilder klaar worden opgeleverd. Dus uitvoering in weekenden en tijdens Kerstreces. Tijdens de uitvoering mochten geplande vergaderingen van het Hilton Hotel boven het te realiseren restaurant geen hinder van boren ondervinden. Iets wat onze flexibiliteit tijdens dit proces ten zeerste op de proef stelde. Desondanks leverden wij ons werk ruim binnen de gewenste planning op.

Volledige beschrijving van het project 

Eind september 2014 is Bovero B.V. door Verbakel Bouwbedrijf uit Poeldijk benaderd voor het realiseren van de wanden en plafonds voor het nieuwe restaurant van Mario Ridder onder het Hilton Hotel in Rotterdam. Mario Ridder ging afstand nemen van het bekende Zwethheul sterren restaurant en ging een nieuwe uitdaging aan in Rotterdam. Onder leiding van Chris Troost van Verbakel Bouwbedrijf kreeg Bovero B.V. uiteindelijk de opdracht voor het realiseren van de plafonds en koven in het restaurant en een groot deel van de plafonds in het souterrain waarvan een deel systeemplafonds. De wanden realiseerde Verbakel Bouwbedrijf zelf, zodat hun mensen een groot deel van de bouw aanwezig zouden zijn. Boven het restaurant, aan de Cool singel zijde onder het Hilton Hotel, bevinden zich vergaderruimtes. Het plafond moest dus geluiddempend worden afgehangen wat wij met verende kruisverbinders oplosten. In totaal realiseerden wij 320 m2 PlaGyp D met dubbele beplating waarvan 260 m2 verend afgehangen en 35 m2 extra gewicht dragend met aansluitend ruim 100 m1 lichtkoven met daarin vier rondingen. Het plafond werkte wij klasse B af wat volgens de opdrachtgever als klasse A eruit zag. Wegens het grootte oppervlak werd het plafond met meerdere dilataties onderverdeeld. Het plafond zat verder barstens vol met spots, luchtdoor-en afvoeren, luiken en speakers.