Het ontwerp van het nieuwe Archeologisch Informatie Centrum, dat in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de duinzijde van het station Castricum is gebouwd, is ongeveer 4200 m2 groot inclusief kantoorruimte, waarvan het tentoonstellingsdeel circa 700 m2 beslaat. De depotruimtes worden bedekt met een één meter dik ‘nollenlandschap’. Dit is van stedenbouwkundige betekenis (bouwen met landschap), maar draagt ook nadrukkelijk bij aan een uiterst duurzame oplossing voor het op een passieve manier beheersen van het klimaat in de depots. Voor het gehele gebouw geldt overigens dat het voorbeeldig in duurzaamheid wil zijn. Tenslotte is er de symbolische betekenis: de voor de volgende generaties te bewaren archeologische schatten kunnen het beste weer onder de grond worden bewaard. Het centrum is gebouwd in een streek
vol archeologische geschiedenis en archeologische vondsten. De ligging direct aan een intercitystation en aan de route van het station naar het duin zal de vindbaarheid door het publiek zeker verhogen.
Het realiseren van het gebogen koepelplafond met oculus (daglicht licht systeem) is ook voor een professionele afbouwpartij als H.A. Punt Systeem Bouw B.V. een uitdaging waarbij het te verwachte beeld, de kennis van de toe toepassen materialen en inzicht in de montage met elkaar zijn gecombineerd om het optimale resultaat te bereiken Door het ophangen van de gebogen metalen achter constructie, welke is bekleed met twee lagen buig gips is de ronde koepelvorm de basis voor de informatiecentrum. De koepel geeft met zijn diameter van circa twintig meter en een hoogte van ruim twee meter in combinatie met de verlichtingskoof een spectaculair effect.