Van der Valk hotel te Veenendaal - Gyproc Trophy 2015

Van der Valk hotel

Wie de A12 van het begin tot eind bereist, moet dit gebouw een keer gezien hebben. In 2013 gestart en een jaar later geopend. Bij de bouw van het hotel is gekeken naar energiezuinige en duurzame oplossingen.

Aannemer Dura Vermeer
Montage Helix b.v.
Afwerking Helix b.v.
Producten van Gyproc
Locatie Veenendaal
Oplevering 3 januari 2014
Type Droge afbouw, Natte afbouw
Segmenten Hotel
Bouwdeel Plafonds, Vloeren, Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

De basis van het gebouw was voorzien van een staalconstructie. De grote uitdaging was de brandwerendheid van staal tecombineren met de geluidsisolatie die verlangd werd tussen dekamers. Daarvoor Gyproc Glasroc F toegepast in een dubbelskelet wand. Alle kamers zijn voor zien van een PlaGyp-D plafondsysteem voorzien van een enkele laag Gyproc gipskartonplaat. Daarnaast vele meters gipskoven toegepast voor indirecte verlichting. Voor in het restaurant gedeelte hebben we een PlaGyp-D systeem plafond aangebracht die als basis diende voor een akoestische afwerking. Voor het entree gedeelte bij de trappen zijn er indrukwekkende gevormde ronde borstweringen toegepast.

Volledige beschrijving van het project 

In 2013 is Dura Vermeer gestart met de bouw van een nieuwe vestiging van Van der Valk Hotels. Er is gebouwd aan een hotelcomplex met 150 luxe kamers en 15 multifunctionele vergader- en conferentiezalen. Waarvan de grootste plaats biedt aan zo’n 300 mensen. Daarnaast is er ruimte voor een wellness- en fitnesscentrum en een restaurant met een bar. Het gehele hotelcomplex krijgt een oppervlakte van circa 25.000 m2.

Van der Valk Hotel Veenendaal verrijst op Business Park Het Vizier, gelegen langs de A12, en moet een voorname rol gaan spelen binnen de regio Food Valley. Naar verwachting zal het hotel in december 2014 worden geopend. Bij de bouw van het hotel is gekeken naar energiezuinige en duurzame oplossingen.

Overtuig de jury 

Het project lijkt eenvoudig echter moet je met Gyproc materialen wel de veiligheid en vormgeving realiseren die een gezellig indruk achterlaat als je het pand als klant bezoekt.