House of Delft - Een ode aan de verbeelding

Amsterdam heeft zijn grachten, Rotterdam zijn Markthal, Den Haag zijn paleizen en Delft zijn Blauw. Delft is ook wereldberoemd door vermaarde inwoners, zoals de grondlegger van een nieuwe Nederlandse staat: Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands, de schilder Johannes Vermeer, de wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek, de zeeheld Piet Hein en de rechtsgeleerde Hugo de Groot. Allemaal boeiende pioniers die het onmogelijke mogelijk maakten. Dát is het DNA van Delft. Al eeuwen lang.

Opdrachtgever Delft Village B.V.
Architect Koschuch
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Delft
Oplevering Mei 2022
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

Op het project House of Delft heeft Accompli samen met de opdrachtgever de keuze gemaakt om te kiezen voor het bevoorraaden van materialen in de ruwbouwfase; de Gyproc Afbouwpakketten, dit vergt een vroege voorbereiding van het project. Daarnaast is er in samenwerking met Gyproc gekeken naar de toe te passen wandsystemen om de ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten en tegelijkertijd te voldoen aan alle gevraagde eisen. 

Tot slot zijn er grote staalconstructies in het pand aanwezig welke brandwerend bekleed zijn door Accompli, in samenspraak met Gyproc is hier gekeken naar de toe te passen materialen en detaillering.

Volledige beschrijving van het project 

Huis van Delft is ontworpen door Patrick Koschuch. ‘Een ode aan de verbeelding’. In het ontwerp van Huis van Delft zijn drie imponerende, metershoge entrees verwerkt waarvan de contouren ‘losjes’ refereren aan de huizen van Delftse pioniers. Delft heeft veel pioniers voortgebracht denk aan Johannes Vermeer, Hugo de Groot, Piet Hein,  Antoni van Leeuwenhoek en Reinier de Graaf. In totaal zijn er in Huis van Delft elf historische panden verwerkt. Leuk weetje is dat; Huis van Delft wordt voorzien van zo’n 120.000 handgebakken keramiek tegels van Koninklijke Tichelaar, in negen verschillende schakeringen blauw.

Gyproc Professional Accompli Abouw Projecten B.V. heeft hier op opdracht van de bouwcombinatie Dura Vermeer & Ter Steege de Gyproc Wandsysteem geleverd en aangebracht in 53 niewubouw woningen in een schitterend pand in het bruisende hart van Delft op steenworp afstand van het centraal station.

Overtuig de jury 

Op het project House of Delft heeft Accompli samen met de opdrachtgever de keuze gemaakt om te kiezen voor het bevoorraaden van materialen in de ruwbouwfase; de Gyproc Afbouwpakketten. Dit vergt een vroege voorbereiding van het project, maar levert aan het eind veel op! Hierdoor wordt de CO2-uitstoot gereduceerd aangezien er weinig transport handelingen met diverse materialen zijn op het project. Daarnaast dragen natuurlijk ook de Gyproc Wandsystemen bij aan het terugdringen van de CO-2 uitstoot middels de Gyproc Cradle to Cradle gecerticifeerde gipskartonplaten. 

Het woon- en leefcomfort wordt hierdoor optimaal benut.