De Entree van het hoofdkantoor Burkely Tilburg

Nieuwbouw hoofdkantoor Burkely Tilburg

Project Burkely Tilburg is een nieuwbouw project geweest met diverse uitdagingen. De producent van luxe tassen wilde mee gaan met zijn tijd, daarom is er gekozen om in 2021 een compleet duurzaam nieuw pand neer te zetten in Tilburg. Dus niet alleen de productie van de tassen is duurzaam maar dus nu ook het compleet nieuwe kantoorpand in Tilburg.

Opdrachtgever Burkely
Architect BRuud in Vorm
Aannemer DAT Afbouw
Montage DAT Afbouw
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Tilburg
Oplevering september 2021
Type Droge afbouw
Segmenten Kantoor
Bouwdeel Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

Uitdagingen in dit project waren de kleine ruimtes van montage. 

Het project moest BREAAM worden uitgevoerd van de opdrachtgever.

Constructieve uitdagingen die getackeld moesten worden met de architecten. 

 

Geef aan waarom dit project innovatief is

De innovatie zit in dit project voornamelijk in de hangwanden boven de glaswanden. Hierbij moesten we een oplossing bedenken waarbij het stabiel genoeg was en waarbij er niks anders in het zicht was dat de metal-stud koof. Ook de balustrade langs de entree en bij de trap moesten extra verstrekt worden om veiligheid te kunnen garanderen.
De Belboxen zijn vrij simpele wanden maar met hoge eisen voor de geluidsabsorptie.

Volledige beschrijving van het project 

Hoofdkantoor Burkely is gevestigd op het Tradepark 58 te Tilburg. Het bedrijf Burkely was toe aan een nieuwe fase in hun lange bestaan. Ze bestaan sinds 1888. Het nieuwe hoofdkantoor moet een eyecather zijn voor de omgeving en een thuiskomen voor klanten en zakenrelaties. Het moet voelen alsof je een huiskamer binnen komt lopen. Naast kantoor is er ook een grote ruimte als Showroom en magazijn gemaakt.

Bij Burkely staat alles in het tegen van duurzaamheid bij de productie dus wilden ze dat ook hun nieuwbouw kantoor duurzaam werd gerealiseerd. Samen met de archicten en DAT afbouw hebben ze deze wens kunnen vervullen. 

Met de toepassing van Metal-stud wanden en Gyproc beplating is het compleet verantwoord zoals de opdrachtgever het wilde. 

 

Overtuig de jury 

Prachtig nieuwbouw hoofdkantoor met diverse uitdagingen in montage. Er zijn diverse zakstukken gemonteerd boven glaswanden. Waarbij de eis was dat er niks in het zicht bleef, strak en duurzaam moest het worden. De balustrade bij de entree is verzwaard zodat deze veilig zijn. De belboxen moesten voorzien zijn van hogere waarde en zijn daarom uitgevoerd met ander type beplating. Kleine montage ruimtes en veel vakwerk van monteurs maakte dit project tot een mooie uitdaging. 

Producten

Gipskartonplaat voor Metal Stud wanden en plafonds
Gipsplaat de slanke, geluidsisolerende Metal Stud wanden en plafonds