4 All Electric woningen

Dit project betreft een renovatie van 4 woningen van Woningstichting Veluwonen. Deze 4 woningen zijn de oudste woningen van deze woningbouwvereniging en stammen uit 1946. Men wilde een grootschalige renovatie met als doel een grote kwaliteitsverbetering en een extreem laag energieverbruik en een lage TCO (Total Cost of Ownership). 

Opdrachtgever Woningstichting Veluwonen
Montage Gepla B.V.
Afwerking Gepla B.V.
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Eerbeek
Oplevering juni 2017
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Wanden
Type bouw Renovatie

Uitdagingen van het project

Dit project is een vervolg op 2 eerdere projecten die met hetzelfde concept zijn uitgevoerd, te weten een proefwoning in Nijmegen in 2015 en een woning in Arnhem in 2016. De projecten zijn allemaal uitgevoerd met hetzelfde projectteam, bestaande uit aannemer Schutte Bouw en Ontwikkeling, installateur Feenstra en Active Warmth/Gyproc. Gepla werd destijds gevraagd om in dit bouwteam deel te nemen en heeft derhalve in de genoemde woningen de plaatsing van de (voorzet)wanden voor haar rekening genomen. Het werken als partner in een bouwteam doet Gepla graag en geeft haar de mogelijkheden om mee te denken en haar kennis en expertise in te brengen. Het was een uitdaging om dit nieuwe concept in uitvoering te brengen in samenwerking met de andere partijen in het bouwproces, en dat steeds in een relatief korte bouwtijd. De voorzetwanden zijn allen uitgevoerd in het Gyproc Cable Stud systeem, gecombineerd met de Active Warmth panelen wat toch iets anders is dan standaard voorzetwanden maken. Ook budget-technisch lag er een uitdaging en was meedenken op alle fronten gevraagd. Middels leanplanningen en uitvoerig overleg vooraf én op de bouwplaats zijn deze projecten uiteindelijk een succes geworden.

Volledige beschrijving van het project 

Door toepassing van vele maatregelen zoals isolatie rondom (vloer, gevels, dak) en vele energiezuinige installaties, wilde men een gezond binnenklimaat bereiken, alsook een goede geluidsisolatie en een goed afwerkingsniveau. Dit alles moet resulteren in uiteindelijk een NOM (nul op de meter) woning, dus een energienota van nul euro voor gebruik van verwarming, warmwater en elektrische apparaten. Een groot aandeel hierin wordt geleverd door de innovatieve wandverwarming van Active Warmth. Dit zijn Gyproc gipspanelen voorzien van een warmtepaneel aan de achterzijde, welke via een ingenieus systeem alleen verwarmt waar de bewoner is. De woningen zijn tijdens de renovatie rondom voorzien van Gyproc voorzetwanden en de daken zijn aan de binnenkant ook volledig voorzien van een bekleding met gipsplaten eveneens gecombineerd met de Gyproc Active Warmth panelen.

Overtuig de jury 

Innovatief, Vernieuwend, Uitdagend, Patnership, Prestigieus, Lean. Dat zijn zaken die bij dit soort projecten bepalend zijn. Het werken met nieuwe producten is altijd spannend en geeft tijdens het proces de nodige kopzorgen. Hiermee omgaan is de kunst en zorgen voor "de juiste man op de juiste plek" is dan een must. Gelukkig kon Gepla rekenen op een goede verstandhouding met Gyproc en is het mogelijk geweest om ons kennisgebied te verbreden met de verwerking van deze nieuwe innovatieve producten.

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen