6 Urban Villa’s en penthouse Nederheem

Opdrachtgever Aannemer Bloed uit Ede
Architect BOS architecten
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Blaricum
Oplevering 14-12-2018
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Renovatie, Transformatie

Uitdagingen van het project

De grootste uitdaging binnen het project kwam voort uit de extra werkzaamheden en speciale details die wij met de opdrachtgever en architect hebben ontworpen in deze unieke opzet.

Van het project waren de grote lijnen al vroegtijdig bekend. Hierdoor konden wij samen met de opdrachtgever en architect de details grondig uitzoeken. Het pand is uniek in zijn uitstraling en daarom geen standaard woningbouwproject. De nieuwe kopers en opdrachtgever hebben tijdens de werkzaamheden nog vele aanpassingen gemaakt wat de uitdaging van de werkzaamheden heeft vergroot. Dit vereiste een hoop flexibiliteit van onze vakmannen ter plaatse.

Volledige beschrijving van het project 

In opdracht van projectontwikkelaar Aurelio hebben wij het oude Singer Huis Villa Nederheem te Blaricum mogen renoveren.

Nederheem, majestueus gelegen aan de Torenlaan in Blaricum. In 1937 liet het Amerikaanse miljonairsechtpaar William en Anna Singer het bouwen. Het was een regelrechte sensatie. En dat is het ruim 80 jaar later na een grondige renovatie mede door M.B Afbouw weer. De grandeur van toen en de parktuin van 1.1 hectare zijn er nog steeds, maar dan nu stijlvol gecombineerd met alle denkbare eigentijdse luxe en comfort in de 6 Urban Villa’s en het penthouse die het zorgvuldig gerenoveerde Nederheem nu telt. Een tweetal in ‘Nieuw Nederheem’ gerealiseerde al even luxe nieuwbouw Urban Villa’s is er aan toegevoegd. Luxe en comfortabel wonen heeft hier een volledig andere dimensie gekregen.

Tijdens de bouw van de luxe villa's hebben wij als M.B. Afbouwmontage een hoog segment afwerking gerealiseerd met de producten van Gyproc.
In de voorbereiding van het werk in Blaricum hebben wij samen met Gyproc veel contact over de speciale details en aansluitingen in vooral de woning scheidende plafonds.