landscape zij aanzicht

Appartementencomplex STATE

Opdrachtgever Bouwinvest
Afwerking JP van der Veer
Producten van Gyproc
Locatie Amsterdam
Oplevering april 2019
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

Onze uitdagingen waren voornamelijk dat we gipspakketten moesten hebben die de bouw in gingen bij de ruwbouw fase. Daar hebben we Gyproc over zitten praten en hebben we gekozen voor gipspakketten. De platen op maat aangeleverd op balkjes. Daarnaast moesten de pakketten in gepakt worden omdat de gipspakketten in de ruwbouw fase werden ingehezen. Hiervoor moesten de pakketten wind en waterdicht zijn.
De keuze voor balkjes inplaats van pallets is omdat als de pakketten op de ruwbouw staan de gevel er voor komt en de pallets niet meer de bouw uit kunnen. De balkjes konden makkelijk mee via de trap of lift. Het zorgde er ook voor dat afval op de bouw werd terug gedrongen.
De uitdaging in montage zat hem in de WK2 wandsystemen die we voor de 1ste keer hebben gemonteerd in dit project.

Volledige beschrijving van het project 

De woontoren State is met haar hoogte van maar liefst 70 meter Amsterdams nieuwste landmark. Een soort New York meets Amsterdam gevoel. Waarbij de architectuur van het gebouw geïnspireerd is op de Flatiron Building. Deze wereldberoemde wolkenkrabber in New York is bekend om (onder meer) zijn gevel in neo-renaissancestijl.

Het iconisch appartementengebouw op een nieuwe hotspot in Amsterdam, krijgt 262 huurappartementen vanaf 48m² in het middeldure vrije sector huursegment gelegen. Op de bovenste verdiepingen worden 43 appartementen te koop aangeboden.

Amstelkwartier

Het Amstelkwartier is een nieuw stuk stad, direct aan de Amstel. Met uiteindelijk zo’n 4.000 woningen, hippe bars, fijne winkels, goede scholen, volop (water)sportvoorzieningen, fraaie parken, een drijvend zwembad en een luxe jachthaven wordt het echt een nieuwe hotspot in Amsterdam. Bijzonder is de combinatie van nieuwbouw met historische gebouwen, en natuurlijk de ligging: niet alleen direct aan de Amstel, maar ook dicht bij het centrum, tussen Zuid en de Watergraafsmeer. Je bent dus zo in de binnenstad, maar ook snel de stad uit. Kortom: een unieke woonomgeving voor moderne wereldburgers met een actief leven, die tegelijkertijd willen genieten van rust en ruimte.

Kenmerken huurwoningen:

- Appartementen met luxe afwerkingsniveau

- 102 middeldure vrije sector huurappartementen van circa 50m²

- 160 vrije sector huurappartementen van circa 48 tot en met 99,5m²

- Woonkamer met open ingerichte keuken

- Badkamer met inloopdouche

- Aantal slaapkamers: verschilt per appartement

- Buitenruimte: half inpandig balkon, terras of dakterras

- Mogelijkheid tot eigen parkeerplaats onder in het gebouw

Overtuig de jury 

Appartementen complex State is one-of-a-kind project, on Nederlandse stijl en het straalt klasse uit. Samen met Vorm ontwikkeling en Gyproc hebben we er een prachtige bouw van kunnen maken. Elegance ontmoet robuste klasse waarin kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Afbouw is een vak, Afbouw is een roeping maar Afbouw is ook weten waarover je praat en wat je doet. Accompli kent zijn vak en verstaat de aannemer waardoor dit soort projecten op het lijf geschreven is van Accompli.