Augustanahof

Het monumentale kerkgebouw Augustanahof in het Amsterdamse Bos en Lommer, is getransformeerd tot woonhof. In de voormalige kerk met aangrenzende woning, zijn over 3 lagen 16 appartementen gerealiseerd.

Opdrachtgever De Lutherse Diaconie
Architect Ponec de Winter
Aannemer Trustan Bouw
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Amsterdam
Oplevering 21 april 2017
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

De uitdaging in dit project was met name de thermische isolatie, in combinatie met brandveiligheid, waarbij er in het project veel voorzetwanden zijn gemonteerd. Aangezien het gaat om een bestaand pand gaat, zijn er veel uitdagingen om grote overspanningen en hoogtes van wanden te kunnen bouwen.

Volledige beschrijving van het project 

Met de transformatie van de Augustanahof komt een eind aan een 60 jarig bestaan van de kerk. De eerste bewoners van de Augustanahof zijn inmiddels bekend. Ze vormen de kwartiermakers van de nieuwe woongemeenschap. Eén van de woningen wordt niet permanent verhuurd, maar krijgt een gasthuisfunctie voor mensen die tijdelijk een onderkomen nodig hebben. Het is de bedoeling dat de Augustanahof in gebruik wordt genomen in de eerste helft van 2017.

Overtuig de jury 

Het monumentale kerkgebouw Augustanahof in het Amsterdamse Bos en Lommer, is een uniek gebouw, op een unieke locatie. In de voormalige kerk worden 16 appartementen en 1 verbijfswoning gerealiseerd. Daarmee komt een eind aan een 60 jarig bestaan van de kerk. De eerste bewoners van de Augustanahof zijn inmiddels bekend. Ze vormen de kwartiermakers van de nieuwe woongemeenschap. Eén van de woningen wordt niet permanent verhuurd, maar krijgt een gasthuisfunctie voor mensen die tijdelijk een onderkomen nodig hebben. Het is de bedoeling dat de Augustanahof in gebruik wordt genomen in de eerste helft van 2017.

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen