Bankgebouw Kneuterdijk

Project Transformatie ABN Amro Bankgebouw naar kantoren, appartementen en parkeergarage. 1ste deel van het totale project is de parkeergarage van het Bankgebouw.

Opdrachtgever Maasstede Vastgoed Ontwikkeling
Architect GVB Architecten
Aannemer -
Montage De Jong Afbouw Bergambacht BV
Producten van Gyproc
Locatie Den Haag
Oplevering 10-03-2017
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

Het project Kneuterdijk garage is vanwege diverse punten een uitdaging geweest.

Technische

Kleine ruimte om te monteren tussen buitenschil van de garage en de autoliften in. Hierdoor moest er gemonteerd worden per verdieping op een lift van de garage. De eisen voor de bouw van deze garage zitten in 60 minuten brandwerendheid, hiervoor hebben we Glasoc F 10mm gebruikt en als 1ste laag hebben we 4xAK beplating gebruikt. Akoestisch eis : Rw 57 dB was een uitdaging om te behalen in een zo slank mogelijke wandopbouw. Deze eis geldt voor driezijde maar niet voor de bovenste 8 meter van de parkeergarage omdat daar geen aangrenzende panden zitten.
De montage ruimte tussen de buitenschil en de liftconstructie was ongeveer 300mm. Hierdoor gekozen om een zo smal mogelijke constructie toe te passen.

Brandveilig

De wanden moesten 60 minuten brandwerend zijn omdat er aan 3 zijde een aan grenzende gebouw zit. Daarom hebben we er gekozen voor 10mm Glasroc F en 4xAK 12,5mm beplating.

Grote Hoogtes

De hoogte van de parkeergarage is 24 meter en 16 meter diep. Hierdoor heb je te maken met dilitaties in de wanden en ook de kolommen die afgeschermd moesten worden. Er zijn verticale als horizantale dilitaties toegepast.

Afwerkingsklasse

De wanden zijn nog geverfd en hierdoor is een klasse B afwerking gekozen. Gedaan met Gyproc Vario op papierband.

Montagetijd en aanleveren

De uitdaging zat hem ook in de montage tijd van het project. De gehele garage moest in 3 weken worden gemonteerd. Dat vanaf lift onderdelen en in ploegen van 2 man er lift deel. Materiaal dat in 3 fases is aangeleverd in een smalle straat in het centrum van 's Gravenhage.

Volledige beschrijving van het project 

De Parkeergarage staat direct naast het Bankgebouw en is een oude gedeelte van het Bankgebouw. Het pand uit de 18de eeuw is ooit ontworpen voor de Rotterdamsche Bankvereening. Nu wordt het getransformeerd tot kantoren, appartementen en parkeergarage. Parkeergarage is geen ondergrondse garage maar een hypermoderne garage die 24 meter hoog is en wordt uitgevoerd met een autolift constructie.