Clusius College

B&O Projectafbouw BV is verkozen als afbouwer voor de ver- en nieuwbouw van het Clusius College in Alkmaar. Op het terrein komen nieuwe dierverblijven, buitenleslokalen en een fietskas. Voor de nieuwe groenschool vmbo en mbo wordt het bestaande gebouw - 5.000 m² groot - omarmd door een nieuwbouwgedeelte van 6.500 m².

Opdrachtgever Clusius College
Architect INBO
Producten van Gyproc
Locatie Alkmaar
Oplevering 2015
Type Droge afbouw
Segmenten School
Bouwdeel Wanden
Type bouw Nieuwbouw, Renovatie

Uitdagingen van het project

B&O Projectafbouw BV is met haar ruim 22 jaar ervaring dé specialist op het gebied van binnenafbouw, met betrekking tot betimmeringen, wand-, plafond- en vloersystemen voor zakelijke eindgebruikers, (semi)overheid & aannemers. Wij werken voor klanten die hun werkomgeving/leefruimte serieus nemen en op zoek zijn naar een kwalitatief hoogstaand en passend antwoord. Door onze specifieke expertise werken wij met de meest actuele technologie & producten waardoor u verzekerd bent van duurzame en slimme oplossingen. U ervaart een persoonlijke benadering en wordt aangenaam verrast op aanpak, advies, uitvoering en nazorg. Voor zaken die verder gaan dan onze expertise betrekken wij professionele partners onder onze regie. Wij streven hiermee naar langdurig partnership met onze klanten, medewerkers en leveranciers. Bij ons werken dan ook uitsluitend klant gedreven en die gaan voor het beste resultaat. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid en op zoek gaan naar continue verbetering is voor hen gecertificeerde professionals vanzelfsprekend.

Volledige beschrijving van het project 

B&O Projectafbouw BV is verkozen als afbouwer voor de ver- en nieuwbouw van het Clusius College in Alkmaar. Op het terrein komen nieuwe dierverblijven, buitenleslokalen en een fietskas. Voor de nieuwe groenschool vmbo en mbo wordt het bestaande gebouw - 5.000 m² groot - omarmd door een nieuwbouwgedeelte van 6.500 m². Door deze ingreep krijgt de school een nieuw gezicht en ontstaat een centraal atrium, de kas. Deze kas vormt het nieuwe hart van het gebouw. Praktijkruimten oriënteren zich zowel naar de binnenkant als ook naar de buitenkant en etaleren het onderwijs naar de wijk.

Overtuig de jury 

De uitdaging voor B&O Projectafbouw BV was om binnen het beschikbare budget slimme en passende oplossingen te zoeken die voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. Ook de verschillende variëteiten van akoestische afwerkingen en dessins zijn een serieuze uitdaging geweest en hebben wij in samenspraak met onze opdrachtgever passende oplossingen gevonden. Een perfect project voor B&O Projectafbouw BV met veel uitdagingen waar onze medewerkers van B&O energie van krijgen!