De Boom

Project De Boom is de voorzetwand langs de trappen en roltrappen vanaf het winkel gedeelte Hoog Catherijne in Utrecht naar de 5 verdiepingen (18 meter) parkeergarages die onder de winkels liggen. Het is een voorzetwand die voorzien is van de nieuwste led verlichting erin en is een doorlopende boom vanaf de kelder van de garage naar de bovenste verdieping waar je uitkomt in het winkel gedeelte.

Opdrachtgever Klépierre
Architect OeverZaaijer
Aannemer BAM Nederland
Producten van Gyproc
Locatie Utrecht
Oplevering december 2016
Type Droge afbouw
Segmenten Winkel
Bouwdeel Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

De uitdaging van dit project zit hem voornamelijk in het niet repeterende verhaal, 400 unieke elementen, van montage van Rigidur 12,5mm in diverse hoeken. Daarnaast is de hoogte, 18 meter, van "De Boom" wel een uitdaging geweest om het in één vloeiend geheel "De Boom" te kunnen laten branden.
Elke tak loopt van ondere naar boven in één geheel door. Door de montage van de LED verlichting is achter melkglas gemonteerd zodat de kleuren die veranderen de boom oplichten is er voor gekozen om Rigidur te monteren dit vanwege de stootvaste en krasvaste beplating. De 400 elementen zijn allemaal uniek en gevormd met een 11/31 stucstop met daar tussen aluminium profiel. Op het aluminium profiel is het unieke element van Rigidur 12,5mm gemonteerd. Klasse B afgewerkt met vario en daarna gesausd.

Volledige beschrijving van het project 

Project De Boom is de voorzetwand langs de trappen en roltrappen vanaf het winkel gedeelte Hoog Catherijne in Utrecht naar de 5 verdiepingen (18 meter) parkeergarages die onder de winkels liggen. Het is een voorzetwand die voorzien is van de nieuwste led verlichting erin en is een doorlopende boom vanaf de kelder van de garage naar de bovenste verdieping waar je uitkomt in het winkel gedeelte. De LED lijnen achter melkglas stellen de takken van de boom voor en is oneindig. Door middel van kleur overvloeingen en het totaal niet repeterende gips constructie is het een uitdagende voorzetwand.

Overtuig de jury 

Project De Boom verteld de oneindigde levensduur van een duurzaam project. De auto's in de garage stellen de bladeren voor die komen en gaan.
De takken van de boom zijn voorzien van LED verlichting en verkleuren. Hiermee wil men de seizoenen van een jaar na bootsen. Vanwege de oneindige takken en de kleuren is de boom een eye catcher van de parkeergarages in Hoog Catherijne, de levensduur is eindeloos. De 400 elementen die gemonteerd zijn is ouderwets vakmanschap en zijn uniek. Geen element is gelijk. Door de vele uitdagingen met hoogte, 18 meter, unieke elementen en de LED verlichtingen erin is dit een mooi duurzaam en uniek project geweest.