De Entree

Elisabethhof 1 is de locatie in Leiderdorp waar Rijnhart Wonen icm BAM wonen een sensationeel UAV-GC transformatieproject heeft gerealiseerd. De 6910 m² kantoor- en laboratoriumruimte van voormalig eigenaar Astellas, is veranderd in een modern appartementencomplex, De Entree. Er zijn 33 sociale 2- en 3 kamerwoningen en daarnaast nog eens 20 zorgappartementen met een activiteitencentrum voor de Gemiva-SVG Groep.

Opdrachtgever Rijnhart Wonen
Architect KOW
Producten van Gyproc
Locatie Leiderdorp
Oplevering 1 mei 2016
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

Alle binnenwanden alsmede de plafonds zijn in een metalstud systeem uitgevoerd. Er is binnen dit project praktisch geen plek te vinden waar geen gips te vinden is.
De, door de hoofdaannemer, later opgezette houten dakopbouwen zijn over de gehele oppervlakte voorzien van een brandwerend RF plafond. De gehele constructie voldeed hierna aan een 60 minuten WBDO.

Het voormalig kantoorpand is vooraf in een "point-cloud" model gezet. Hieruit zijn de nodige BIM modellen opgemaakt welke zijn gebruikt om het gehele 3D model op te maken. Vanuit dit punt zijn alle Metalstudwanden gemodelleerd en gepositioneerd. Accompli Afbouw was binnen dit project verantwoordelijk voor de uitvoering van alle (woningscheidende) metalstud binnenwanden en gipsplafonds alsmede de akoestische buitenbeplating onder de balkons.

Volledige beschrijving van het project 

Minister Blok vindt leegstand verspilling van ruimte en kapitaal. Doodse plekken in wijken, steden en bedrijvenparken moeten voorkomen worden. De minister beseft dat een transformatie de nodige voeten in aarde heeft. Toch roept hij spelers op de woningmarkt op om hun creativiteit, kennis en kunde in te zetten.
Hij laat weten dat hij in corporatieland De Entree als één van de succesvoorbeelden van transformatie ziet. Minister Blok: “Er zijn tot 2040 nog circa 1 miljoen nieuwe woningen nodig. Met deze transformatie is het gelukt om ruim 6000 m2 leegstaande kantoorruimte om te bouwen tot onder meer woningen."

Overtuig de jury 

De huidige en toekomstige woningnood is niet alleen op te lossen door nieuwbouw. Transformeren zal er icm nieuwbouw voor moeten zorgen dat de woningvraag ten opzichte van het aanbod in een gezonde balans blijft. Er is simpelweg te weinig ruimte voor nieuwbouw op de meest dichtbevolkte plekken van ons land. Een oplossing hiervoor kan uiteraard gevonden in het transformeren van “oude” kantoren naar woningbouw.

Bij uitstek is hiervoor het Gyproc Metalstud systeem geschikt. Een veelzijdig product dat in lastige transformatie projecten goed en snel te verwerken is. De combinatie van gewicht, geluids- en brand eisen die hiermee relatief simpel te behalen zijn, zijn met andere bouwmaterialen lastiger of niet te bereiken.
Een leegstaand kantoorpand dat nu dienst doet als modern woningcomplex voor mensen die al zolang een betaalbare woning zoeken. Wij zijn blij met het eindresultaat en de bewoners ook.

Ziet u ook de voordelen... Wij wel!

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen