Holiday Inn ArenaTowers

Het voormalige kantoor van ABN AMRO dat op steenworp afstand van de Amsterdam Arena ligt, omvat 17.500 m² en is getransformeerd naar een Holiday Inn hotel met 124 kamers én een Holiday Inn Express Hotel met 303 kamers. De twee hotelformules van InterContinental Hotel Group welke gezamenlijk in het gebouw gehuisvest hebben de beschikking gekregen over afzonderlijke entrees en lobby’s. Ook zijn er in het complex veel vergaderruimte, restaurants en een ballroom ondergebracht. In opdracht van Vink+Veenman BV heeft De Jong Afbouw Bergambacht BV de gehele binnenafbouw voor zijn rekening genomen.

Opdrachtgever Dutch Hotel Partners
Montage De Jong Afbouw Bergambacht BV
Afwerking De Jong Afbouw Bergambacht BV
Producten van Gyproc
Locatie Amsterdam
Oplevering 19-05-2014
Type Droge afbouw
Segmenten Hotel
Bouwdeel Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

De grootste uitdaging in het project was om binnen het budget toch aan de strenge eisen te voldoen op gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid. Hierbij moest ook nog eens rekening gehouden worden met een “straffe” planning. De bepaling van de juiste (hotel) kamerscheidende wanden en de schachtwanden zijn tot stand gekomen door een maatwerkadvies van de Gyproc adviseurs. Met name de dames van de Gyproc Helpdesk hadden hierin een groot aandeel.

Overtuig de jury 

Voor De Jong Afbouw Bergambacht BV was dit een project van het “buitenkaliber”. Een project met totaal 90.000 m2 plaatmateriaal, hoge eisen op gebied van geluidsisolatie en brandwerendheid, een logistieke hindernis door de 17 verdiepingen en de “straffe” planning en dan het project afronden met nagenoeg geen opleverpunten. Het eindresultaat mag er zijn en wij zijn er trots op dat we hierin een groot aandeel hebben gehad.