Hotel Boot & Co Houthaven

Opdrachtgever Ontwikkelcombinatie BOOT&CO (IQNN Vastgoed / Vink Bouw B.V. / City ID Group)
Aannemer Vink Bouw BV
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Amsterdam
Oplevering 2e kwartaal 2019
Type Droge afbouw
Segmenten Hotel
Bouwdeel Plafonds, Vloeren, Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

De wens van de opdrachtgever was enerzijds het aanzienlijk verhogen van de bouwsnelheid en anderzijds de duurzaamheidsambities waarbij een BREEAM Excellent werd geambieerd. Om deze redenen is er gekozen voor toepassing van Gyproc wandsystemen welke een korte doorlooptijd kennen tav traditionele oplossingen en hogere score behalen qua duurzaamheid door oa de Cradle to Cradle certificering van de gipskartonbeplating.

Volledige beschrijving van het project 

Met BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School’ uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School: massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met expressieve erkers, bekroond met dakkapellen. Het wordt een zeer duurzaam hotel met 84 ruime hotelappartementen.

Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelcombinatie BOOT&CO (IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group) geselecteerd voor de ontwikkeling van het hotel op kavel 3e. Kavel 3e ligt op Reval-eiland, één van de 7 toekomstige eilanden in de Houthaven. Totaal gebouw circa 6.000m2 BVO bovengronds en circa 1.500m2 BVO ondergronds
De naam BOOT&CO verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten. Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. De BREEAM ambitie is Excellent.

Samenwerking
BOOT&CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 84 ruime hotelappartementen, waarbij een goede verbinding wordt gemaakt met de geschiedenis van de buurt. De doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional. In het hotel komt ook een spa/fitness en zwembad. Onderdeel van dit hotelconcept is een uitnodigende horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel.

Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. Dit brengt de totale ontwikkeling op 7.800 vierkante meter bruto vloer oppervlak.

Ondergronds:
- BVO Bijeenkomstfunctie : 55,7 m2
- BVO Parkeren : 1.186,1 m2
- BVO Overige gebruiksfuncties : 214,51m2
- Bovengronds:
- BVO Bijeenkomstfunctie : 752,87 m²
- BVO Kantoorfunctie : 11,7 m2
- BVO Logiesfunctie : 4.639,57 m2
- BVO overige gebruiksfunctie 221 m²
- BVO Totaal : 7.456 m2
Het interieur van het complete hotel wordt ontworpen door Martin Brudniski Design Studio uit Londen.
De bouw start medio 2017 en de oplevering van het hotel is in 2e kwartaal 2019 gepland.

Houthaven
De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Het project Boot&Co is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Dit houdt in dat er op dit project specifiek aandacht wordt gevestigd op omgevingsbewust, verzorgd en milieuvriendelijk werken door vakmensen. Stichting Bewuste Bouwers streeft naar een beter imago voor de bouwsector. Dit doet men onder andere door professionaliteit zichtbaar te maken en de uitwisseling van ideeën, kennis en ervaringen bij bouwbedrijven onderling te stimuleren. Bij projecten waarbij gedragscode van Bewuster Bouwers onderschreven wordt, committeert de aannemer zich aan de vijf pijlers van de code.

Overtuig de jury 

Zal Boot&Co een terechte winnaar kunnen zijn voor de Gyproc Trophy 2019?
Jazeker!  Boot&Co is een bijzonder project waarbij de complexiteit, de omvang en de duurzaamheidsambities met als doel een BREEAM-excellent certificering een hele uitdaging is. Specifieke aandacht is er voor de omgeving, het milieu en voor veilig werken doordat Boot&Co is aangesloten bij Bewuste Bouwers, mede om het imago van de bouwsector te verbeteren.
Als je op zo’n project rondloopt kun je niet anders dan trots zijn om een schakel te mogen zijn in het gehele bouwproces!

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen