Zijaanzicht vanaf het plein

Hotel Hampton by Hilton Poortgebouw

Opdrachtgever Borealis Hotel Groep
Architect Mulderblauw
Afwerking A-label afbouw
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Utrecht
Oplevering 01-06-2019
Type Droge afbouw
Segmenten Hotel
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

Onze grootste uitdagingen waren logistiek en bouw proces verkorten.
Logistiek was de uitdaging er omdat we niet door de weeks mochten lossen in het centrum van Utrecht. Dit zou namelijk een verkeers infarct kunnen opleveren. Ook gaf de gemeente geen toestemming en vergunningen vrij voor te lossen voor 7 uur smorgen. Dit vanwege omwonende die las zouden hebben van het lawaai. Dus we hebben veel zaterdag leveringen gehad. Ook de bouwplaats waar de vrachtwagen kon lossen was dusdanig klein dat we rekening moesten houden met de lengte van de trailers.
Bouwproces moest worden versneld omdat de bouw achterliep om schema. Door te kiezen voor Duragyp konden we het proces versnellen omdat we voor de wanden maar 2 type gipskartonplaten hebben moeten gebruiken.

Volledige beschrijving van het project 

Het Poortgebouw is 11.600 m2 groot. First Sponsor Group gaat samen met de Nederlandse hotelontwikkelaar Borealis Hotel Group de hotels op de derde tot en met negende verdieping realiseren. De twee hotels zullen respectievelijk rond 128 kamers (Crowne Plaza) en 192 kamers (Hampton by Hilton) hebben.
Het Hampton by Hilton wordt een driesterrenhotel. Het hotel gaat beschikking over meerdere vergaderruimtes. Daarnaast is het restaurant, bar en cozy lounge vrij toegankelijk voor niet gasten van de hotels. De ingang van beide hotels zijn in Hoog Catherijne te bereiken via de Stadskamer.

OVER Hampton by Hilton Utrecht Central Station

Welkom bij uw nieuwe Hampton by Hilton Utrecht Centraal Station, direct gelegen in het winkelcentrum Hoog Catharijne, naast het Jaarbeurs-congrescentrum en op een steenworp afstand van het TivoliVredenburg-concertgebouw. We bevinden ons op slechts vijf minuten lopen van het middeleeuwse centrum van Utrecht, met een levendige mix van restaurants, winkels en historische bezienswaardigheden. We zijn perfect gepositioneerd voor de vervoersverbindingen van de stad, vijf minuten lopen naar Utrecht Centraal Station en eenvoudige bereikbaar vanuit Schiphol Airport en Amsterdam Centraal Station. Onze hotelkamers zijn frisse en moderne ruimtes en bieden gratis wifi, een 42-inch hdtv, een koffiezetapparaat in de kamer, een ergonomisch bureau en een comfortabel bed. Onze eenkamersuites bieden meer ruimte met een slaapbank, ideaal voor een uitje met het gezin. Begin elke dag met het inbegrepen warme ontbijt van Hampton. Onze werkzone is de perfecte plek om nog wat werk in te halen.

FACILITEITEN
•Direct gelegen in winkelcentrum Hoog Catharijne
•193 moderne kamers
•Gelegen naast het congrescentrum Jaarbeurs Utrecht

Overtuig de jury 

Hampton by Hilton in Poortgebouw Utrecht is een modern hotel dat past bij de uitstraling van het pand boven Hoog Catherijne.

Gebouwd met passie, gebouwd met vakmensen, gebouwd in overleg met andere partijen, gebouw in samenwerking met Gyproc.

Het 1ste grote project voor A-Label is geslaagd.

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen