Hotel Jakarta

Opdrachtgever Bouwbedrijf M.J. de Nijs
Producten van Gyproc
Locatie Amsterdam
Oplevering 2e kwartaal 2018
Type Droge afbouw
Segmenten Hotel
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

De korte smalle vlakken in combinatie met rondingen zorgen voor een grote uitdaging om de oppervlaktes klasse A (Q4) op te kunnen leveren.
Met name door het veelvuldig gebruik van natuurlijk licht, zijn met name de overgangen van rondingen naar het strakke lijnenspel uitdagend.
Met betrekking tot het comfort zijn de aansluitingen van de scheidingswanden op de bouwkundige constructie van groot belang, om gasten te laten genieten van het stille bothanische comfort.

Volledige beschrijving van het project 

Op het Java Eiland in Amsterdam Oost bouwde Bouwbedrijf M.J. de Nijs dit spectaculair duurzame hotel vernoemd naar de lijndienst die vanuit Amsterdam vertrok naar Jakarta.
Het hele hotel is nagenoeg transparant gebouwd tegen een 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen zijn in naturel hout met FSC keurmerk uitgevoerd. Er is nagenoeg geen gebruik gemaakt van afbouwmaterialen die een korte levensduur hebben of niet recyclebaar zijn en bijna alle elementen kunnen hergebruikt worden door demontage. Het hotel is voorzien van 200 kamers, restaurants, meerdere publieke ruimten, wellness met zwembad, binnentuin en een weergaloze rooftopbar.
B&O verzorgde de bamboe wandbekleding van de hotelkamers alsmede systeemplafonds met bamboe fineer. Gipsplafonds, MS voorzet-, scheidings- en schachtwanden in de badkamers en de skybar. Ronde MS wanden, plafond en staalbekleding t.p.v. de trappenhuizen en het klasse A en B afwerken.

Overtuig de jury 

De uitdaging in het project zit grotendeels in de vormgeving van verschillende elementen in combinatie met de afwerking klasse A. Lange wanden zijn voorzien van dilataties Zo zijn er veelal korte vlakken met scherpe rondingen die door middel van meerdere lagen buiggips zijn samengesteld, en klaar voor de schilder zijn opgeleverd.   

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen