Leegwater Houtbewerking

Leegwater Houtbewerking

Leegwater Houtbereiding heeft B&O Project afbouw het vertrouwen gegeven om voor hun nieuwe bedrijfspand de volledige afbouw uit te voeren waarbij wij in een goed klimaat en een prachtige omgeving onze werkzaamheden hebben kunnen uitvoeren.

Opdrachtgever Leegwater Houtbewerking
Aannemer De Geus Bouw
Producten van Gyproc
Locatie Heerhugowaard
Oplevering 14-09-2015
Type Droge afbouw
Segmenten Kantoor
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

Dit project zoals de foto's laat zien, is esthetisch hoogstaand. Door het toepassen van Rigitone plafonds is er in het gebouw een perfect akoestisch klimaat gecreëerd wat veel gebruiksplezier geeft. Ook zijn in het gebouw gebogen koven gemonteerd die een mooi ruimtelijk effect geven. Veder zijn er voor langdurig gebruik van het pand stootvaste Rigidur platen gebruikt voor de wanden. Al met al een perfecte combinatie van Gyproc producten waardoor de wens van de klant uit is gekomen. Door de korte aanlooptijd en uitdagingen in de uitvoering, is juist dit kleinschaliger project een perfect voorbeeld van vakmanschap in afbouw.

Volledige beschrijving van het project 

Hout leeft maar heeft geen onbeperkte levensduur. Gelukkig weet Leegwater dit te keren. Al zo’n 70 jaar weet Leegwater de natuurlijke vijanden van hout duurzaam buiten de deur te houden door impregneren, drogen, coaten en brandwerend maken. Laat u daarom voordat u aan het ontwerpen, bouwen of afwerken in hout gaat beginnen eerst vakkundig adviseren door Leegwater over de mogelijkheden in veilig, fraai of duurzaam bouwen in hout.
Daarbij heeft Leegwater oog voor duurzaamheid.

Vakkundige verduurzaming van hout en houtproducten vraagt om oog voor de natuurlijke eigenschappen van hout. Evenals oog voor uw wensen en waar het hout straks zal worden toegepast. En tenslotte ook nog oog voor alle eisen die er gelden met betrekking tot het Bouwbesluit en ons milieu. Leegwater staat aan top als het gaat om houtverduurzaming en doet er tegelijkertijd alles aan om die toppositie verder uit te bouwen. Voldoen aan keur- en kwaliteitsmerken zoals FSC®, PEFC, ISO 9001 en KOMO met betrekking tot kwaliteit, brandveiligheid en duurzaam bouwen maakt dat duidelijk.

Leegwater is het gemak van alles onder een dak

Alle fases van houtveredeling, -behandeling en -bewerking worden in eigen huis uitgevoerd voor alle denkbare houtsoorten. Leegwater beschikt over zo’n vijftig vakmensen om elke klus van tientallen meters tot vele kilometers aan hout te klaren. Verder beschikt Leegwater over eigen droogkamers, impregneerketels en lakstraten. Uniek is het kleurlaboratorium waar elke denkbare kleur gerealiseerd kan worden. Proefmonsters worden graag geleverd. Als proeve van bekwaamheid en natuurlijk om zelf te kunnen zien, voelen en ruiken hoe vakwerk in verduurzaming er in het echt uit ziet!

Overtuig de jury 

In samenwerking met Gyproc hebben wij de droom van onze klant doen uitkomen j met dit esthetisch hoogstaand project zoals te zien op de foto's. Door het toepassen van Rigitone plafonds is er in het gebouw een perfecte akoestisch klimaat gecreëerd wat veel gebruiksplezier geeft. Ook zijn in het gebouw gebogen koven gemonteerd die een mooi ruimtelijk effect geven. Verder zijn er voor langdurig gebruik van het pand stootvaste Rigidur platen gebruikt voor de wanden. Al met al een perfecte combinatie van Gyproc producten om de klant zijn wens uit te laten komen.

Producten