Luxe appartementen Oudegracht

In 2015 besloot De Wolff bioscoop te verhuizen naar een nieuwe locatie, waardoor de oude locatie vrij kwam voor herontwikkeling. Voor de bovenverdiepingen ontwierp interieurarchitect Cris van Amsterdam negen exclusieve appartementen.

Opdrachtgever IVY Group
Aannemer Aalberts Bouw
Producten van Gyproc
Locatie Utrecht
Oplevering januari 2017
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Plafonds, Vloeren, Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

De luxe appartementen moesten gecreëerd worden vanuit een oud gebouw. Echter moesten de nieuwe appartementen wel aan alle hoogste eisen voldoen. Denk hierbij aan brandveiligheid, wooncomfort door goede akoestiek, goede bouwfysische prestaties en een aantrekkelijk/speels karakter. Hierbij moest het volledige Gyproc arsenaal ingezet worden om zo de hoge verwachtingen van de toekomstige gebruikers te voldoen. Hierbij is het volledige vloeroppervlakte van alle negen luxe appartementen voorzien van een estrichvloer. De woningscheidende wanden zijn opgebouwd uit acoustud profielen met DB platen, en in samenwerking met Gyproc en LBP Sight is er ter plaatse van de woningscheidende wand naast een discotheek een voorzetwand gekomen met drie platen 15 mm Rigidur. De plafonds zijn voorzien van de 4x AK 15 mm RF plaat om zo icm de vloer een 60 minutenscheiding te vormen.

Dit alles ook nog eens midden in Utrecht waar logistiek een grote uitdaging is, en de materialen over een ander pand heen, via meerdere trappetjes getransporteerd moest worden.

Volledige beschrijving van het project 

In 1909 vestigde Wolff Camera bioscoop zich aan de Oudegracht in Utrecht, daarmee was het één van de oudste nog werkende bioscopen in Nederland. In 2015 besloot De Wolff bioscoop te verhuizen naar een nieuwe locatie, waardoor de oude locatie vrij kwam voor herontwikkeling. Voor de bovenverdiepingen ontwierp interieurarchitect Cris van Amsterdam negen exclusieve appartementen. Deze appartementen met de hoogst mogelijke afwerkingniveau ten behoeve van de vrije verhuursector.

Overtuig de jury 

Dit project verdient de Trophy omdat hier in een onmogelijke situatie (zowel logistiek als een slechte basis als gebouw) een extreem hoogwaardig geheel is neergezet, waarbij bijna het volledige arsenaal van Gyrpoc is ingezet. Dit met een prachtig gebouw als eindresultaat! De foto’s spreken voor zich.

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen