Amstel Tower

Meininger Hotel Amsteltower

Opdrachtgever ProVast
Afwerking Bjorn bakker afbouw en afwerking B.V.
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Amsterdam
Oplevering juni 2018
Type Droge afbouw
Segmenten Hotel, Woningbouw
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

Grote uitdagingen hebben we niet gehad op dit project. Het is een goed lopend project geweest waarbij van te voren goed is gekeken naar de toepassingen.
Door de minimale hoeveelheid verschillende wanden werd de bouw goed te controleren. Het aanleveren op hoogte was misschien wel de grootste uitdaging omdat we langs diverse kanten moesten bevoorraden. Belangrijk was dat de brandeisen, geluidseisen werden behaald.

Volledige beschrijving van het project 

project Amsteltower bevat 21.500 m²: 7.500 m² MEININGER Hotel, 192 appartementen en 500 m² retail.

De skyline van Amsterdam heeft een ander aanzien gekregen. Direct naast het Amstelstation is een honderd meter hoge toren met 192 innovatieve stadsappartementen verrezen. Naast de woontoren is voor de Duitse keten Meininger een hotel met 186 kamers ontwikkeld. De ondergelegen openbare parkeergarage heeft 171 plekken. Op de begane grond ontstaat met twee horecaunits een levendige ontmoetingsplek.

Met de bouw van slimme stadsappartementen biedt Provast een voor Amsterdam nieuw woningtype. De middeldure, goed uitgekiende huurwoningen passen bij de woonwensen en leefstijl van nieuwe stadsbewoners. Alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte. Bij het ontwerp van de toren is nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van de buurt. Door de slanke vorm wordt schaduwwerking geminimaliseerd.

Het driesterrenhotel van Meininger zit op de begane grond tot en met de 4de verdieping. Het is een trendy hotel met restaurant en bar.
Door de combinatie van een woontoren met een hoogte van 100 meter en het MEININGER Hotel krijgt de Amsteltower een ijzersterke identiteit.

Overtuig de jury 

A.T projecten heeft in samenwerking met Gyproc een mooi project weten te maken. De uitstraling is geweldig maar de kwaliteit van de afbouw is degelijk en robuust.

 

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen