Musis Sacrum

Opdrachtgever Mertens Bouwbedrijf
Producten van Gyproc
Locatie Arnhem
Oplevering 2017
Type Droge afbouw
Segmenten Theater/Bioscoop
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Nieuwbouw, Renovatie

Uitdagingen van het project

Planning, technische en akoestische (volgens opgave van Peutz) eisen. De hoogte van het gebouw (in de nieuwe concertzaal ook de gipsplafonds verzorgt ) en (deels geïsoleerde gipsplafonds) de toepassingen in het auditorium. De wenteltrap is ook een moeilijk werk, maar erg mooi geworden.

Volledige beschrijving van het project 

Het Musis Sacrum stamt uit 1847, het is de thuisbasis van Het Gelders Orkest. Destijds werd de Grote zaal en de Tuinzaal ontworpen en in 1852 de derde zaal. Geen van de zalen bleek geschikt voor concerten. In 1864 werd de nieuwe zaal verbouwd tot concertzaal. In 2015-2017 werd de meeste recente verbouwing uitgevoerd, een drastische renovatie van de historische concertzaal. Aan de achterzijde werd de Parkzaal afgebroken en vervangen door een nieuwe zaal die beter past bij het oude hoofdgebouw. Dit is een multifunctionele zal geworden met 1000 zitplaatsen of (zonder stoelen) maximaal 1250 mensen. De Parkzaal beschikt over een glazen achterwand die geopend kan worden. Zo is het mogelijk concertzaal en park te combineren. In het project zijn de volgende onderdelen aan de orde gekomen; entree/foyer, toiletgroep, omkleedruimte en auditorium van deur, wand tot plafond!

Professional 
Van Vonderen Interior Contractors B.V.