Paardenmarkt

Het voormalig artilleriedepot aan de Paardenmarkt in Delft is gerestaureerd en heringericht. In het gebouw zijn een aantal woningen, bedrijfsruimten met werkplaatsen en een restaurant gerealiseerd.

Opdrachtgever Trojaanse Markt B.V.
Producten van Gyproc
Locatie Delft
Oplevering februari 2016
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

De woningen hebben een indeling die aansluit bij de wensen van de kopers. Door dat het pand in de loop van de jaren is gezakt waren alle aansluitingen schots en scheef. De grootste uitdaging van M.B. afbouw zat hem dus in het waterpas krijgen van alle zichtlijnen in het project. Doordat alle geïsoleerde voorzetwanden in het project te lood zijn gesteld is er van de verzakking niks meer te zien.

Daarnaast zaten de woningen vol met authentieke spanten, omdat deze spanten bij de karakteristieke uitstraling van het huis horen moesten deze in het zicht blijven. Omdat ook deze elementen verzakt zijn in de loop der jaren hebben onze monteurs te plaatsen alle aansluitingen op het oog waterpas moeten stellen. Hierbij kwam een hoop vakmanschap kijken.

Volledige beschrijving van het project 

Conform de bouwplannen is de locatie min of meer in drieën worden verdeeld. In het noordelijk deel zijn de woningen voorzien die op een deel van het binnenterrein van het complex een privétuin krijgen. Het middendeel is bestemd voor bedrijfsruimten en werkplaatsen. Hier is een ‘accelerator’ voor jonge, innovatieve, technische bedrijven in de Offshore & Energie branche ontstaan. De missie van de ‘accelerator’ (letterlijk vertaald: versneller) is het versterken en versnellen van commercieel succes van jonge bedrijven (2 à 3 jaar oud) door de jonge ondernemers te koppelen aan goede leermeesters; ondernemers met veel ervaring in de sector. In het complex worden voor hen kantoren, klusruimtes en informele ontmoetingsruimtes gecreëerd.

Overtuig de jury 

Dit project verdient de Trophy omdat onder een zeer hoge tijdsdruk een hoogwaardig project is neergezet waarbij door onze monteurs het oog voor detail niet verloren is gegaan.

Dit is onder andere terug te zien in de strakke aansluitingen rond de karakteristieke spanten.

Het vakmanschap van M.B. afbouw is terug te zien in de hoogwaardige afwerking van zowel wanden als plafonds.

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen
Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen
Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen