Prologis Fokkerpark DC11-12

Het realiseren van een distributiecentrum met een vloeroppervlakte gelijk aan 6 voetbalvelden, uitgevoerd als een FSC- en als een BREEAM-project met de classificatie 'Very Good" (3 sterren).

Opdrachtgever Prologis
Producten van Gyproc
Locatie Schiphol
Oplevering september 2016
Type Droge afbouw
Segmenten Kantoor
Bouwdeel Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

De uitdagingen van dit project zijn duurzaamheid en een hele korte bouwtijd.

  • Technische of esthetische eisen
  • Brandveiligheid
  • Geluidsisolatie
  • Akoestiek
  • Mechanische prestaties
  • Gebogen oppervlakken
  • Afwerkingsklasse en afwerkingsdetails
  • Grote hoogtes en overspanningen
  • Thermische isolatie
  • Duurzaamheid
Overtuig de jury 

In opdracht van Sprangers Bouwbedrijf B.V. zijn wij in juni 2016 gestart met het realiseren van het inbouwpakket voor distributiecentrum DC-11 en DC-12 op het Fokkerpark bij Schiphol. Voor dit distributiecentrum van het Amerikaanse Prologis, marktleider op het gebied van industrieel vastgoed en distributiecentra over de hele wereld, is gebouwd met het BREEAM certificaat Very Good. BREEAM is hèt instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen te meten en te beoordelen.

Onder extreme tijdsdruk is de bouw van dit distributiecentrum in een zeer korte tijd gerealiseerd. Er is naast 6.000 m² systeemplafond, 10.000 m² Gyproc scheidingswand aangebracht met het Gyproc Garant certificaat. Het gehele project is LEAN gebouwd waarbij door alle betrokken partners efficiënt gebruik is gemaakt van tijd, materialen en productieprocessen om zo verspilling en faalkosten te voorkomen. Vanzelfsprekend voldoen de door onze organisatie toegepaste houten materialen aan het FSC-label.

Wij hebben samen met Gyproc een projectadvies opgesteld waarbij er door middel van certificaten aantoonbaar werd voldaan aan de gestelde bouwfysische eigenschappen van de binnenwanden. Hierdoor was het mogelijk om aan de duurzaamheidsprestaties die worden geëist door BREEAM, te voldoen. Naast het specificeren van de CO² uitstoot van alle transporten van en naar de bouwplaats (MAN 3) en het verantwoorden van de herkomst van de gebruikte materialen (MAT 5), is ook aan het afvalmanagement op de bouwplaats (WST 1 en WST 3) voldaan.

De scheidingswanden tussen het kantoor en de distributiehallen zijn luchtdicht gebouwd. Hierbij is de luchtdoorlatendheid tussen de verschillende ruimten van het distributiecentrum gemeten om een maximaal energiezuinig gebouw te realiseren.

Met ons vakkundige personeel en de bouwprocesaansturing van Sprangers Bouwbedrijf B.V., kunnen we enthousiast en positief terugkijken op een mooi project waarbij alle partijen zeer tevreden zijn over het behaalde resultaat.