Rabobank Gouwestreek

Opdrachtgever Rabobank Gouwestreek
Afwerking Plint Afbouw
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Gouda
Oplevering eind maart 2018
Type Droge afbouw
Segmenten Kantoor
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

De grootste uitdaging zat in engineeren van de Aquaroc voorzetwand van 14 meter hoog en 40 meter breed. Omdat de Aquaroc een product is dat we niet heel veel toepassen in de bouw kwamen er wat punten naar boven die we samen met Gyproc hebben getackeld. Een van de knelpunten was waar de dilataties moesten komen te zitten. Aquaroc moet korter op elkaar worden gedilateerd in vergelijk met standaard gipskartonplaten. Verder was het draag vermogen van de Aquaroc van cruciaal belang omdat er natuurstenen tegels aan moesten worden bevestigd. Ook moest er gekeken worden samen met Gyproc en Dura Vermeer naar de stoelhoeken die moesten worden gebruikt voor het monteren van de U-profielen. Waar moesten ze komen hoeveel moesten ze kunnen dragen. Dat is berekend zodat er veilig gebouwd kon worden.

Volledige beschrijving van het project 

Op 29 oktober 2018 nam Rabobank haar nieuwe vestiging Gouwestreek aan de Burgemeester Jamessingel in Gouda in gebruik. Het nieuwe uiterst duurzame multifunctionele kantoor vervangt de bestaande Rabobank-vestigingen in de stad.

“Een mooi en duurzaam eigentijds gebouw waar ik trots op ben in hoe het erbij staat. Ik wens de collega’s van Rabobank Gouwestreek en de toekomstige huurders in dit multifunctionele gebouw veel werkplezier toe”, aldus Ron Dolmans, Manager Rabobank.

Duurzaam BREEAM Excellent ontwerp
Het ontwerp van Kraaijvanger, voldoet aan Energielabel A en ontvangt binnenkort officieel het BREEAM Excellent certificaat. Hans Goverde: “Het is een uiterst duurzaam en transparant gebouw dat de status van Rabobank belichaamt, stabiel als een rots en transparant naar de buitenwereld.” Letterlijk is het thema vertaald in het hart van het gebouw waar Rabobank haar klanten en gasten ontvangt en ontmoet. Kraaijvanger Architects werkte in dit project samen met Dura Vermeer, IOB en BOAG.

Rabobank wil met haar nieuwe kantoor, een vloeroppervlak van 4.750 m2, een transparante, uitnodigende en duurzame ontmoetingsplek zijn, in het hart van de regio, de stad en de maatschappij. In dit nieuwe kantoor kunnen klanten van de Rabobank terecht voor al hun bankzaken. In het ‘werkcafé’ op het ontmoetingsplein op de begane grond plaats kunnen maatschappelijke organisaties bijvoorbeeld terecht voor afspraken of een bijeenkomst. Ook zal de bank activiteiten gaan organiseren in het pand zoals cursussen online bankieren en kennisbijeenkomsten.

Overtuig de jury 

Rabobank Gouwestreek is uniek in vormgeving. Rabobank Gouwestreek is uniek in montage van Aquaroc voorzetwand met natuursteen tegel. Rabobank Gouwestreek is een BREAAM Excellent project.

Kort om : Durf en lef worden beloond met kwaliteit en geweldig eindresultaat.

Gebruikte systemen