Transformatie Carnegie Villa Appartments

Opdrachtgever RBR Real Estate
Architect Braaksma & Roos
Montage De Jong Afbouw Bergambacht BV
Afwerking De Jong Afbouw Bergambacht BV
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Den Haag
Oplevering december 2018
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

Uitdaging in dit project waren voor ons als afbouwer dat we moesten respecteren wat er zat. Alles moest worden ge-upgrade naar de hoogste normen van de huidige tijd. Daarvoor hebben we gekeken naar duurzame oplossingen die licht in gewicht zijn zodat de bestaande vloeren de constructie konden dragen. Metal-Stud is dan de ideale oplossing voor een transformatie zoals deze. Uitdaging zat hem ook in de te behalen RC-waarde voor de voorzetwanden. Deze oplossing hebben we uitvoerig met Gyproc en Isover besproken.

Volledige beschrijving van het project 

In de Haagse wijk Zorgvliet staat dit prachtige statige herenhuis uit 1955. De Villa op Carnagielaan 1 is een karakteristiek pand in de wijk. De renovatie van het pand naar 9 riante appartementen is een unieke transformatie in Den Haag.

Het elegante Carnagie-complex herbergt negen ruime appartementen, allemaal afgewerkt volgens de hoogste normen. Elke accommodatie biedt uitzicht op het iconische Vredespaleis en de aangrenzende tuinen, waardoor het stijlvolle interieur wordt aangevuld. Het Vredespaleis, nu het huis van het Internationale Gerechtshof, was oorspronkelijk bedacht door Andrew Carnagie, de beroemde Schots-Amerikaanse filantroop. Een van zijn stelregels was "streven naar de hoogste" en het is daarom ook passend dat het nabijgelegen pand dat zijn naam draagt tegenwoordig enkele van de mooiste residenties in Den Haag huisvest. Ondergronds parkeren, indrukwekkende tuinen, een centrale locatie en een exclusieve sfeer maken het plaatje compleet. De appartementen aan de voorzijde ademen met hun balustrades en klassieke pilaren respect uit voor de prominente plek en grandeur van weleer. De aan de achterzijde gelegen woningen met hun royale raampartijen en shutters lonken naar de bosrijke omgeving en zilte zeelucht.

Onderstaande link is een impressie filmpje van het project.
https://www.nelisse.nl/en/new-house/project/carnegie-villa-apartments/58...

Overtuig de jury 

De Jong afbouw is een familiebedrijf dat staat voor kwaliteit met een grote K. Dit project was ons op het lijf geschreven en we zijn ook trots op dit project omdat wij de kennis en kunde in huis hebben. Daarnaast weten we ons gesteund door de technische kennis van Gyproc om met een gerust hart dit soort projecten te kunnen maken. Hoge kwaliteit in een rustige en nette werkomgeving. Veiligheid is voor De Jong afbouw en voor zijn opdrachtgevers erg belangrijk. Veel woorden zijn niet nodig om te genieten van het resultaat van de negen appartementen in het prachtige herenhuis.