Transformatie Carnegie Villa Appartments

Opdrachtgever RBR Real Estate
Architect Braaksma & Roos
Montage De Jong Afbouw Bergambacht BV
Afwerking De Jong Afbouw Bergambacht BV
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Den Haag
Oplevering december 2018
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

Uitdaging in de project waren voor ons als afbouwer dat we moesten respecteren wat er zat. Alles moest worden geupgrade naar de hoogste normen van de huidige tijd. Daarvoor hebben we gekeken naar duurzame oplossingen die licht in gewicht zijn zodat de bestaande vloeren de constuctie konden dragen. Metal-Stud is dan de ideale oplossing voor een transformatie zoals deze. Uitdaging zat hem ook in de te behalen RC waarde voor de voorzetwanden. Deze oplossing hebben we uitvoering met Gyproc en Isover besproken.

Volledige beschrijving van het project 

In de Haagse wijk Zorgvliet staat het prachtige statige herenhuis uit 1955. De Villa op Carganielaan 1 is een karakteristiek pand in de wijk. De renovatie van het pand naar 9 riante appartementen is een unieke transformatie in Den Haag.

Het Elegante Carganie-complex herbergt negen ruime appartementen, allemaal afgewerkt volgens de hoogste normen. Elke accommodatie biedt uitzicht op het iconische Vredespaleis en of de aangrensende tuinen, waardoor het elegante interieur wordt aangevuld. Het Vredespaleis, nu het huis van het Internationale Gerechtshof, was oorsprongelijk bedacht door Andrew Carganie, de beroemde Schots-Amerikaanse filantroop. Een van zijn stelregels was "streven naar de hoogste" en het is daarom ook passend dat het nabijgelegen pand dat zijn naam draagt tegenwoordig enkele van de mooiste residenties in Den Haag huisvest. Ondergronds parkeren, indrukwekkende tuinen, een centrale locatie en een exclusieve sfeer maken het plaatje compleet.

De appartementen aan de voorzijde ademen met hun balustrades en klassieke pilaren respect uit voor de prominente plek en grandeur van weleer.
De aan de achterzijde gelegen woningen met hun royale raampartijen en shutters lonken met de bosrijke omgeving en zilte zeelucht. De vraag dringt zich op : Wilt U wonen'op een landgoed in de stad'of in de stad op een landgoed?

Onderstaande link is een impressie filmpje van het project.
https://www.nelisse.nl/en/new-house/project/carnegie-villa-apartments/58...

Overtuig de jury 

Wij als De Jong afbouw zijn een familie bedrijf dat staat voor kwaliteit met een grote K. Dit project is ons op het lijf geschreven en we zijn ook trots op dit project omdat wij de kennis en kunde in huis hebben. Daarnaast weten we ons gesteund door de technische kennis van Gyproc om zodoende met een gerust hart dit soort projecten te kunnen maken. Hoge kwaliteit in rustig en nette werkomgeving. Veiligheid is voor De Jong afbouw en voor zijn opdrachtgevers erg belangrijk.

Veel woorden zijn er niet nodig om te genieten van het resultaat van de negen appartementen in het prachtige herenhuis.