Transformatie Scheveningseweg Blok A

Opdrachtgever Amvest Vastgoedontwikkeling & Investment Management
Architect PBV Architects
Montage AN Nederland BV
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Den Haag
Oplevering juni 2019
Type Droge afbouw
Segmenten Woningbouw
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Transformatie

Uitdagingen van het project

De schachten op deze bouw zijn woningscheidende schachten die in overleg met Gyproc zijn gebouwd volgens de nieuwe brandboek eisen met isolatie in de profielen.
Logistiek is het een uitdaging op de bouw. Dus we moeten goed opletten waar je wat neerzet en waar je start met bouwen. Van te voren goed afstemmen wat waar open gaat voor transport bewegingen.
Verder is het project een bouwbesluit + project, dit wil zeggen dat de eisen hoger zijn dan het huidige bouwbesluit. Dit op basis van geluid.
Toepassen van dilataties zijn noodzakelijk door de lange wanden. Maar deze wanden zijn opgebouwd uit 2 delen, RF schachtwanden en woningscheidende wanden waardoor je goed moet opletten waar de dilataties komen te zitten.

Volledige beschrijving van het project 

Het voormalig UWV kantoor aan de Schevingseweg in het Statenkwartier van Den Haag wordt getransformeerd naar 143 appartementen. Amvest Investment Management heeft de drie geschakelde kantoorgebouwen op deze prominente plek aangekocht van een particuliere eigenaar. Het kantoorpand met een totale oppervlakte van 10.850m2 BVO wordt totaal gestript en opnieuw opgebouwd naar de nieuwste eisen en wensen van de huidige tijd. Slokker bouwgroep zal als aannemer de bouw opzich nemen.

Onder het pand komt een parkeergarage te zitten voor de bewoners.

Overtuig de jury 

Afbouw Nederland kiest zijn projecten uit. Dit project is voor afbouw Nederland een uitdaging maar daar lopen we niet voor weg. Het totale plaatje kunnen we aan en we denken mee met aannemer en opdrachtgever. Het UWV gebouw is een prachtig pand wat wij nog meer uitstraling gaan geven door een kwalitatieve hoge afbouw te leveren. Aan elk detail wordt gedacht en besproken. Communicatie is voor dit project erg belangrijk.