Upgrading Winkelcentrum Heuvelgalerie

Opdrachtgever Pennings Groep
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Ten Hage straat Eindhoven
Oplevering 2018
Type Droge afbouw, Natte afbouw
Segmenten Winkel
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Renovatie

Uitdagingen van het project

Een van de drukste winkelcentra van Eindhoven verbouwen: geen probleem voor Janse Afbouw. Dit uitvoeren zonder dat het winkelende publiek daar hinder van ondervond: ook geen probleem.

Naast de moeilijkheidsgraad van dit super gedetailleerde project was het een enorme uitdaging om dit project zodanig uit te voeren dat naast het winkelende publiek ook voor de winkeliers de dagelijkse werkzaamheden door zouden gaan. Van 10:00 uur tot 18:00 uur overvol met winkelend publiek en in de avonduren heeft Janse afbouw het complete winkelcentrum voorzien van nieuwe plafonds en koven.

Vanaf 22:00 uur werd het materieel klaar gezet en tot 7:00 uur hebben we de, vaak vooraf geprefabriceerde plafonds gemonteerd. Dit gebeurde met een team van 12 ervaren monteurs welke de plafonds in alle soorten en maten, zelden recht, veelal gebogen en zelfs getordeerd waarbij strijklicht gegarandeerd is. Om er voor te zorgen dat het winkelende publiek geen idee heeft van de nachtelijke werkzaamheden hebben we er voor gezorgd dat we van 7:00 tot 8:00 uur alles spik en span achter zouden laten.

Volledige beschrijving van het project 

In 2014 zijn de eerste mock-ups gemaakt. Niet wetende dat dit zou leiden tot een complete upgrading van de Heuvelgalerie.
Het project is daarom ook in meerdere fases uitgevoerd en de opdrachten zijn per fase verstrekt. Startend met de mock-up van de koven langs de gebogen plafonds in de passage.

Vervolgens zijn de ronde plafonds tot stand gekomen met daarin verwerkt de nodige technieken zoals verlichting, af- en toevoer lucht en brandmeldinstallatie. Door middel van een goede samenwerking, communicatie en overleg met de overige partijen hebben we ook dit succesvol kunnen integreren in onze koven en plafonds.
Fase voor fase werden de zogenoemde “nodes” afgewerkt en uiteindelijk zijn wij overgegaan naar de gesegmenteerde en ronde koven langs de balustrades.

De onderliggende parkeergarage kon vervolgens niet achterblijven en is door onze opdrachtgever Pennings groep compleet opnieuw geschilderd.
De voorportalen van de liften zijn in deze fase uiteindelijk ook alle voorzien van nieuwe plafonds en ook lichtlijnen. Wat rest is de entree en de bekledingen van de roltrappen.

Uiteindelijk hebben wij samen met onze opdrachtgever Pennings groep ruim 4 jaar mogen werken aan de upgrade van dit prachtige project.

Overtuig de jury 

Een van de drukste winkelcentra van Eindhoven verbouwen: geen probleem voor Janse Afbouw. Dit uitvoeren zonder dat het winkelende publiek daar hinder van ondervond: ook geen probleem.

Extra sfeer creëren en het winkelcentrum een upgrade geven was de opdracht. En plafonds maken is immers een van de vele dagelijkse werkzaamheden van Janse Afbouw. Deze uitdaging zijn we dan ook graag aangegaan. De vele plafonds, koven en rondingen die door Janse Afbouw zijn gemonteerd hebben een grote bijdrage gegeven aan het geheel. Wij zijn dan ook enorm trots voor onze bijdrage aan dit project.

Producten

Flexibel horizontaal profiel voor gebogen wanden en voorzetwanden
Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen