Winkelcentrum Kerkelanden

Centraal in de Hilversumse wijk Kerkelanden ligt het winkelcentrum Kerkelanden. Het oorspronkelijke winkelcentrum is eind jaren ’60 gebouwd, heeft een introvert karakter en is enigszins gedateerd. Het overgrote deel van de huidige winkeliers wil graag uitbreiden. AM RED signaleerde hier kansen en is met DELA Vastgoed om tafel gegaan om het winkelcentrum opnieuw op de kaart te zetten.

Opdrachtgever DELA Vastgoed
Aannemer Pennings
Producten van Gyproc
Locatie Hilversum
Oplevering januari 2017
Type Droge afbouw
Segmenten Winkel
Bouwdeel Plafonds, Wanden
Type bouw Renovatie

Uitdagingen van het project

De complexiteit van het werk ontstond in feit dat gedurende de verbouwing het winkelcentrum compleet in gebruik was.
Hierdoor moest in samenspraak met Pennings en MB afbouw een strakke planning opgezet en gehandhaafd worden.

Omdat het werk in vijf doorlopende fases is uitgevoerd, hebben wij in elke fase de plafonds in de passage vloeiend in elkaar over laten lopen. Door het vakmanschap van de monteurs is hier in het eindresultaat niets meer van te zien.

Volledige beschrijving van het project 

In het winkelcentrum zitten zo’n 25 huurders. AM RED is met allen in gesprek gegaan om ieders wensen nauwkeurig in kaart te brengen. Het was alles of niets, iedere huurder moest instemmen met de plannen om het plan überhaupt te kunnen maken en om het te kunnen laten slagen. Samen met hen en DELA Vastgoed hebben we het ideale toekomstscenario neergezet: een gerenoveerd, toekomstbestendig winkelcentrum, uitgebreid van 6.624 m² naar 8.833 m², met vooruitgang voor iedere huurder. Het nieuwe winkelcentrum wordt een inspirerende plek waar men van alle gemakken voorzien de dagelijkse boodschappen kan doen en waar buurtbewoners zich thuis voelen en elkaar kunnen ontmoeten. In deze opgave stellen we voorop dat we alle klanten willen ontzorgen en ontlasten, van opdrachtgever tot eindgebruiker. We verwijzen hier dan ook graag naar het motto van DELA, namelijk ‘Regel het goed, voor elkaar’.

De herontwikkeling is in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum tot stand gekomen. Het ontwerp is in handen van Buro van der Goes. Bouwbedrijf Pennings voert het project gefaseerd uit, waarbij het winkelcentrum en alle huurders volledig door blijven functioneren. We verwachten u in het voorjaar van 2017 uit te kunnen nodigen in het geheel vernieuwde winkelcentrum Kerkelanden

Overtuig de jury 

Winkelcentrum Kerkelanden verdient deze prijs omdat de hoge plafonds in combinatie met het open karakter van het gebouw een fijne winkel ervaring geven.

Hierbij is het project motto: regel het goed, voor elkaar.

Producten

Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen
Voegenvuller op gipsbasis met hoog vullend vermogen