World Trade Center

Opdrachtgever CBRE Global Investors
Architect MSVA Architects
Montage Dat afbouw
Afwerking Boon Restyle en Verhoeven Volendam
Producten van Gyproc, Isover
Locatie Utrecht
Oplevering oktober 2018
Type Droge afbouw
Segmenten Kantoor
Bouwdeel Wanden
Type bouw Nieuwbouw

Uitdagingen van het project

De uitdaging voor dit project zat hem in het logistieke verhaal.
Omdat het World Trade Center in het hartje van Utrecht ligt en naast Hoogcatherijne en Centraal station was de aanlevering van materiaal een opgave en werden er leveringen op zaterdag gedaan om dat anders het transport voor verkeersproblemen zouden zorgen.
Op de bouw hadden we te maken met een hoge wand langs het trappenhuis waarbij we speciale ondersteuning hebben gevraagd bij Gyproc. Deze wand loopt van begane grond naar de bovenste verdieping. Hierbij moesten we rekening houden met dilataties van het gips.
In het gebouw zitten doorlopende schachten en deze hebben we gebouwd met de nieuwe schachtoplossing van Gyproc zodat we hierbij sneller konden bouwen. Wel is het op sommige punten nodig geweest om Steenwol in de schachten te doen vanwege geluidswaarde die moest worden behaald.

Volledige beschrijving van het project 

Het 28.700 m² tellende World Trade Center Utrecht vormt de ultieme thuisbasis voor veelbelovende organisaties en ambitieuze ondernemers. Een duurzame werk- en ontmoetingsplek. Dankzij de hoge mate van flexibiliteit kunt u uw omgeving helemaal naar eigen hand zetten. De uitstraling van World Trade Center Utrecht maakt van het gebouw het perfecte visitekaartje voor uw organisatie.

World Trade Center Utrecht is de nieuwe zakelijke hotspot in het centrum van Utrecht. Het perfecte visitekaartje voor uw ambitieuze organisatie. Dit indrukwekkende kantoorgebouw is van de hand van Roberto Meyer (MVSA Architects). Zijn doel? Een moderne en uitnodigende werkplek creëren waar succesverhalen worden geschreven.

Met het state of the art design en de transparante opzet is World Trade Center Utrecht een iconisch project aan het vernieuwde Jaarbeursplein, klaar om bevolkt te worden door eigentijdse ondernemers.

Kantoor van de toekomst

De wereld verandert snel. We snappen dat duurzaamheid, flexibiliteit en innovatie steeds belangrijker worden voor u. Dat heeft ook impact op uw visie over de ideale werkplek.

Om aan de eisen van moderne ondernemers te voldoen wordt World Trade Center Utrecht flexibel en ‘toekomstbestendig’ gebouwd. Dit betekent dat u uw kantoor naar eigen hand kunt zetten, zodat het perfect aansluit op uw bedrijfsidentiteit en specifieke wensen. Wilt u op uw vloer tegelijkertijd geconcentreerd werken, overleggen en ontspannen? Geen probleem, uw vloer kan zo ingericht worden dat het voldoet aan de eisen en wensen van u en uw collega’s.

Door de installatie van klimaatplafonds, de hoogste standaard die er nu is, heeft World Trade Center Utrecht veel verse luchttoevoer. Daarbij kunt u zelf uw gewenste klimaatinstellingen flexibel inrichten. Zo past de temperatuur en luchttoevoer perfect bij de bezettingsgraad en werkplekdichtheid van uw kantoor. Alles om een zo comfortabele en optimale werkomgeving te creëren voor uw werknemers.

Tijdloos en transparant

De centrale locatie van World Trade Center Utrecht wordt weerspiegelt in het ontwerp. Door de locatie is er een grote reizigersstroom rondom het gebouw. Om deze dynamiek te symboliseren is er gekozen voor afgeronde architectuur, die het gebouw een elegante en tijdloze look geeft.

Het resultaat is een open, toegankelijk en transparant gebouw. De open glazen gevel biedt veel ruimte voor natuurlijk daglicht en geeft een gevoel van vrijheid en openheid. The sky is the limit, dat geldt zowel voor het ontwerp als voor haar veelbelovende huurders.

Het duurzame concept

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn diep geworteld in World Trade Center Utrecht. Het gebouw behoort zelfs tot een van de meest duurzame WTC’s ter wereld. Door het ontwerp, materiaalgebruik en de manier van bouwen zal het gebouw een BREEAM Excellent certificering ontvangen.

De beoogde WELL Building Standard certificering toont de toewijding aan het welzijn van mensen. Zo gaan we van ‘groene’ gebouwen naar ‘gezonde’ gebouwen, om voor alle medewerkers van World Trade Center Utrecht de beste werksfeer te creëren. Met genoeg natuurlijke ruimte en groen, de juiste verlichting en gezonde keuzes op het gebied van voeding, ontspanning en beweging beschikt World Trade Center Utrecht over een ideale werkomgeving. Dit verbetert het functioneren én presteren van uw werknemers aanzienlijk en maakt ze meer bewust van hun gezondheid.

World Trade Center Utrecht en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het materiaalgebruik, de keuze en het ontwerp van de installaties, het uiteindelijke gebruik van het gebouw: alles is met duurzaamheid als uitgangspunt uitgedacht.

Duurzaam concept

World Trade Center Utrecht scoort hoog op duurzaamheid. Door Greenlease onderdeel van de huurovereenkomst te maken, zorgen wij samen met onze huurders voor een verantwoord gebruik van het gebouw. Enkele belangrijke onderdelen zijn:
•Zonnepanelen op het dak
•CO2-reguleringscontrole, om klimaat en ventilatie aan te passen aan het aantal medewerkers
•Zuinige LED-verlichting, afgestemd op de hoeveelheid daglicht en aanwezigheid van mensen
•Regeneratie van elektriciteit van de energiezuinige liften
•Terugwinning van warmte, zodat zo min mogelijk warmte verloren gaat
•Milieuvriendelijke koelmiddelen
•Een EPC-label A+

Bouwkundig en installatietechnisch is het gebouw zo ontwikkeld dat het tot de duurzaamste WTC’s ter wereld behoort. Het resultaat is een BREEAM Excellent certificering, die het duurzame karakter van World Trade Center Utrecht aantoont. Maar wat betekent het duurzame concept voor u als huurder?

Duurzame locatie

Om te beginnen een ideale locatie: Word Trade Center Utrecht ligt op een van de beste kantoorlocaties van Nederland. Naast een van de belangrijkste OV-knooppunten van het land, op een steenworp afstand van de binnenstad, stimuleert World Trade Center Utrecht het gebruik van openbaar vervoer en fiets. Gelegen in het centrum van het land is World Trade Center Utrecht vanuit alle windstreken eenvoudig te bereiken.
Dankzij de specifieke ligging aan het Jaarbeursplein profiteert Wold Trade Center Utrecht van de transformatie van de omgeving (CU2030), met de daaraan verbonden infrastructurele verbeteringen. Zo gaan duurzaamheid en functionaliteit hand in hand.

Duurzaamheid in mensen

Bij World Trade Center Utrecht besteden we niet alleen aandacht aan het gebouw en de locatie: we investeren ook in onze mensen. Dat betekent het verbinden van ondernemers en organisaties, optimaliseren van B2B-activiteiten en stimuleren van bedrijfsgroei met onze klantgerichte voorzieningen en services.

We besteden veel aandacht aan de persoonlijke kant van duurzaamheid. De beoogde WELL Building Standard certificering toont de toewijding aan het welzijn van mensen. Zo gaan we van ‘groene’ gebouwen naar ‘gezonde’ gebouwen, om voor alle medewerkers van World Trade Center Utrecht de beste werkomgeving te creëren.

Dieren als medegebruiker van het World Trade Center

In de ontwerpfase van het World Trade Center is er door een ecoloog geconstateerd dat er op en rondom het Jaarbeursplein gierzwaluwen en vleermuizen leven. Tijdens de bouw is er al rekening gehouden met de aanwezigheid van deze diertjes. En om ze ook voor de toekomst een plek te geven zijn er ca. 6 nestkasten voor gierzwaluwen en 10 vleermuiskasten op de huidige gevel geplaats.

Pitch voor de jury 

Het World Trade Center in Utrecht is een van de trekpleisters in het centrum van Utrecht. Het multifunctionele gebouw is voorzien van een geheel fasade van glas. Onder een BREAAM Excellent certificaat gebouwd te zijn is duurzaamheid in het World Trade Center erg belangrijk.

De architect heeft gedacht aan men dier en milieu. Het zogenoemde groene gebouw waarbij Gips, als Cradle 2 Cradle product niet mag ontbreken. De extreem hoge wand langs het trappenhuis, bijna 70 meter hoog is een wand waar wij trots op zijn. Verder zijn we trots op het team dat het project met hart en ziel heeft gedraaid ook toen er mensen weg vielen die we nodig hadden in de begeleiding.

Overtuig de jury 

DAT Afbouw staat voor Doordachte Afbouw Totaalconcepten maar in dit project kan je er ook van maken Duurzaam Afbouw Team. Dit omdat we mee mochten denken met de opdrachtgever over de invulling van de wandsystemen. Afbouw is ons vak maar Afbouw is ook onze passie om er een prachtig eindresultaat neer te kunnen zetten. Uitdagingen zijn er om te overwinnen en gezamelijk een succesvol project te maken zoals het World Trade Center in Utrecht.

Categorie 
Professional 
DAT afbouw