Rigidur® vloersystemen met vloerverwarming

Comfort toevoegen én verduurzamen gaan uitstekend samen in de nieuwe toepassing van Rigidur estrichvloeren. Met het bestaande systeem kan nu eenvoudig een hoge kwaliteit vloerverwarming worden aangebracht, zonder dat de belangrijke eigenschappen van de vloer verloren gaan.

Met Rigidur estrichelementen legt u snel een stille en vlakke vloer. Door het toevoegen van vloerverwarming verhoogt u het comfort van de vloer en bespaart u op energiekosten. Tevens draagt het systeem bij aan het verbeteren van de (contact)geluidsisolatie, brandwerendheid en vlakheid van de bestaande vloer. Het systeem is ideaal geschikt voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

 

 

Dun systeem

De Rigidur vloersystemen met vloerverwarming zijn al vanaf 34 mm toepasbaar. Bestaande vloeren kunnen hierdoor eenvoudig worden gerenoveerd zonder veel ruimteverlies.

 

Droog systeem

Dankzij de droge montagewijze van de Rigidur vloer is de doorlooptijd tijdens het bouwproces kort. Bij de montage van de elementen wordt geen water gebruikt; ze worden onderling verbonden met schroeven en lijm.

 

 

Hoge geluidsisolatie

Rigidur vloersystemen worden ‘verend’ aangebracht, waardoor trillingen die geluidsoverlast veroorzaken worden voorkomen. Het geluidscomfort van de aangrenzende ruimte wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd.

 

60 minuten brandwerend

De brandwerendheid voor de Rigidur vloeren waarin vloerverwarming is gefreesd, wordt onderbouwd door DGMR en voldoet aan de eis voor woningscheidende constructies.

Vier systemen

Afhankelijk van de vlakheid van de ondervloer en de gewenste afwerkingsmethode wordt een systeem gekozen.

Niet vlakke ondergrond

Egaline gietvloer als toplaag: Rigidur egalisatiekorrels + Rigidur H 10 mm + Rigidur E30 MW + Weberfloor fiber.

Niet vlakke ondergrond

Rigidur H vloerplaten als toplaag: Rigidur egalisatiekorrels + Rigidur H 10 mm + Rigidur E30 MW + Rigidur H 10 mm.

Vlakke ondergrond

Egaline gietvloer als toplaag: Rigidur E30 MW + Weberfloor fiber.

Vlakke ondergrond

Rigidur H vloerplaten als toplaag: Rigidur E30 MW + Rigidur H 10 mm.

 

Verwerkingsbrochure: in vijf stappen een Rigidur® vloer met vloerverwarming

Voor de nieuwe toepassing van Rigidur vloersystemen is een handige verwerkingsbrochure beschikbaar. In de brochure zijn de systemen beschreven en staan de verwerkingsvoorschriften en voorwaarden op een rij. Tevens is de verwerking van de vloeren uitgelegd in vijf eenvoudige stappen.

 

Rigidur® vloersystemen met vloerverwarming

Verwerkingsbrochure - Bestandsgrootte: 8.49 MB

Comfort toevoegen én verduurzamen gaan uitstekend samen in de nieuwe toepassing van Rigidur estrichvloeren. Kom meer te weten over dit nieuwe vloerverwarmingssysteem.

 

Aan de slag met Rigidur® vloeren met vloerverwarming

De systeemcomponenten voor Rigidur vloeren met vloerverwarming zijn verkrijgbaar de professionele bouwmaterialenhandel, zoals BMN Bouwmaterialen, PontMeyer en Raab Karcher en specialistische Gyproc dealers.

 

Gyproc verkooppunten in Nederland

Meer dan 300 verkooppunten

Onze producten zijn te koop bij meer dan 300 verkooppunten.

Vind een Gyproc dealer bij jou in de buurt >