GF 100 AR V/75.2

Dé volledig vochtbestendige wand.

Voordelen

  • Volledig vochtbestendig door het waterafstotende oppervlak.
  • (Sanitaire) leidingen eenvoudig weg te werken.
  • Licht in gewicht doordat Aquaroc® cementplaten in de kern voorzien zijn van EPS-korrels.

Omschrijving

Voor scheidingswanden en voorzetwanden in binnenruimtes met een extreem hoge vochtbelasting zoals in badkamers. De Gyproc® AquaBloc® wanden zijn zeer geschikt voor het flexibel inrichten van ruimtes in saunacomplexen en zwembaden waar nagenoeg continu een zeer hoge luchtvochtigheid heerst en in natte cellen van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Gyproc AquaBloc systemen zijn opgebouwd uit de volledig vocht-ongevoelige Gyproc® Aquaroc® cementplaten en Gyproc® GypFrame® profielen. De systemen zijn licht in montage, droog en snel te monteren en geven een vlak eindresultaat.

Eigenschappen

GF 100 AR V/75.2

Samenstelling
Remontabel
Nee
Plaatdikte(n) + type(n)
Profielen
Gewicht
29 kg/m²
Dikte
100 mm
Schroefafstand (buitenstelaag)
750 mm
Schroefafstand overige lagen
250 mm
Dilatatie
6 m
Max. hoogte ZONDER brandeis T1
2.750 mm

Technische beschrijving

Brandwerendheid

Voorzetwanden worden vaak gebruikt voor het opwaarderen van een constructie die niet voldoet aan de brandwerendheidseisen. Bij voorzetwanden komt de vuurbelasting vanaf de beplatingszijde. De uitzondering hierop vormen de schachtwanden. Hier kan de vuurbelasting van zowel de beplatingszijde als de skeletzijde komen.

Brandwerendheid wordt bepaald door de achterliggende constructie.

Stootvastheid

De Gyproc® AquaBloc® – GF 100 AR V/75.2 is ingedeeld in klasse ?NaN? van de Gyproc klassen van stootvastheid Gyproc heeft de stootvastheid van haar systemen onderverdeeld in zeven klassen. Deze klassen van stootvastheid worden weergegeven met behulp van hamericonen in de zoektabellen van de Gyproc wanden. Het aantal hamers staat voor de mate van stootvastheid van de wand. Hoe groter het aantal hamers, hoe groter de mate van stootvastheid. De term ‘Stootvastheid’ is opgebouwd uit twee belangrijke mechanische eigenschappen van de wand: De ‘oppervlakte hardheid’ en ‘buigsterkte’. De oppervlakte hardheid heeft betrekking op de hardheid van de buitenste plaat, en de buigsterkte heeft betrekking op de weerstand tegen doorbuiging van de beplating tussen de verticale profielen.

Vochtbestendigheid

Extreem

De Gyproc® AquaBloc® - GF 100 AR V/75.2 is door toepassing van Aquaroc® cementplaat cementbeplating uitstekend geschikt voor toepassing in de extreem natte cellen.

Dilatatie

In de Gyproc® AquaBloc® - GF 100 AR V/75.2 dienen in de volgende gevallen dilataties te worden aangebracht:

  • Ter plaatse van dilataties in de ruwbouw. 
  • Bij wandafmetingen groter dan 6 m1 voor Aquaroc® cementplaat gipsplaten.

Verwerking

U-profielen

Bepaal de plaats van de wand. Teken de positie van de GypFrame U-profielen op de vloer en plafond af. De GypFrame U-profielen worden aan de achterzijde voorzien van Gyproc afdichtingsband voor een optimale geluidsisolatie. Bevestig de GypFrame U-profielen met een h.o.h.-afstand van 750 mm.

C-profielen

GypFrame C-profielen op maat maken (15 mm korter dan de afstand tussen vloer en plafond). De twee buitenste GypFrame C-profielen voorzien van Gyproc afdichtingsband en om de 750 mm vastzetten. Overige GypFrame C-profielen met de opening in dezelfde richting in de GypFrame U-profielen klemmen (let op, niet schroeven). Plaats de GypFrame C-profielen met een h.o.h.-afstand van 600 mm.

Beplaten

Maak de platen op maat, dat wil zeggen 10 mm korter dan de afstand tussen vloer en plafond. Bevestig de onderste laag Gyproc Aquaroc cementplaten (met de opdruk aan de zichtzijde) met Gyproc® Snelbouwschroeven 25 mm uitsluitend tegen de GypFrame C-profielen met een h.o.h.-afstand van 250 mm. Vervolgens bevestigt u de buitenste laag Gyproc Aquaroc cementplaten (met de opdruk aan de zichtzijde) met Gyproc® Snelbouwschroeven 35 mm met een h.o.h.-afstand van 750 mm.
Laat bij het aanbrengen van de beplating rondom een voeg open van 5 mm, deze dient gekit te worden. Schroef voor het vlakste resultaat altijd eerst aan de ‘open’ zijde van het GypFrame C-profiel.

Voorzieningen

Nadat u de GypFrame profielen heeft toegepast, kunnen alle voorzieningen zoals leidingen, elektra, achterhout en isolatiemateriaal aangebracht worden. Leidingen kunnen eenvoudig door de openingen in de GypFrame C-profielen worden gevoerd. Nadat de voorzieningen zijn aangebracht kunt u de andere wandzijde op dezelfde wijze beplaten.

Afwerken

Nadat de eerste plaat is gemonteerd, wordt een lijmrups Voegenlijm PU van 3-4 mm dik op de zijkant van de plaat aangebracht. Brenge de volgende plaat strak in het lijmbed aan en schroef de plaat vast. Gyproc® AquaBloc wanden dienen waterdicht te worden afgewerkt. Voor deze waterdichte afwerking kan gebruik worden gemaakt van waterdicht tegelwerk of schuimvinyl met gesloten oppervlak.

Documenten

Selecteer alles
Systeemblad
Brochure
1 datablad gerelateerd aan het systeem
1 datablad gerelateerd aan het systeem
DOP
6 databladen gerelateerd aan het systeem
6 databladen gerelateerd aan het systeem
SG_Gyproc_ProMix_Elite_DoP.pdf
Leaflet
1 datablad gerelateerd aan het systeem
1 datablad gerelateerd aan het systeem
Veiligheidsblad
3 databladen gerelateerd aan het systeem
3 databladen gerelateerd aan het systeem
SDS Gyproc ProMix Elite NL.pdf

Gyproc Helpdesk