Gesloten plafonds

35 GR P/0.3

Dit systeem is niet meer leverbaar.

Gyproc® Glasroc® F plafond

 • Extreem brandwerend: dankzij het gebonden kristalwater, een glasvliesmat en glasvezels in de kern
 • Zeer brandveilig: volledig onbrandbaar en ingedeeld in Europese brandklasse: A1
 • Geluidsisolerend: dankzij de hoge massa van de Glasroc® F gipsplaat.

De brandveiligste oplossing voor plafonds.

Als u geen risico wilt lopen op het gebied van brandveiligheid, kunt u vertrouwen op de brandveilige Gyproc® Glasroc® F plafonds. Deze plafonds zijn extreem brandwerend en dragen in hoge mate bij aan de brandveiligheid van het gebouw.
Plaatdikte(n) en type(n):
2x Glasroc® F 12,5 1x Glasroc® F 10
Brandwerendheid:
120 minuten
Gewicht:
30 kg/m²
Dikte:
247 mm
Dikte isolatie:
geen
Profielen:
Direct bevestigd
Bestaande vloerconstructie balklaag:
Houten balken 195 x 38 mm, h.o.h. 600 mm.
Strook dikte:
38 x 38 mm achter plaatnaden van de eerste beplating
Bestaande vloerconstructie:
Vloerdelen 18 mm, voorzien van messing en groef.
Strook type:
Houten regels
Remontabel:
Nee
Brandwerendheid:

De brandwerendheid van het Gyproc® Glasroc® F plafond - 35 GR P/0.3 bedraagt 120 minuten.

De brandwerendheid van de Gyproc® plafonds is vastgelegd in diverse brandrapporten. Voor dit Gyproc® plafond is het criterium ‘thermische isolatie betrokken op de temperatuur’, zoals genoemd in NEN 6069, maatgevend. Hierbij mag de temperatuurstijging aan de niet direct verhitte zijde gemiddeld 140 °C en de maximale temperatuurstijging op enig punt 180 °C bedragen.

Opmerking bij brandwerendheid:
Brandwerendheid i.c.m. houten vloer
Dilatatie:

In het Gyproc® Glasroc® F plafond - 35 GR P/0.3 dienen in de volgende gevallen dilatatie te worden aangebracht:

 • Ter plaatse van dilatatie in de ruwbouw.
 • Bij plafondafmetingen groter dan 15 m1 voor Gyproc® Glasroc® F plafond.
 • Bij overgangen van grote naar kleine plafondvlakken.
Vochtbelasting:
Gyproc® Glasroc® F plafond zijn toepasbaar in natte cellen, zoals badkamers en toiletten in de woningbouw. Bij toepassing in natte cellen met een continue hoge luchtvochtigheid zoals in ziekenhuizen, spoelkeukens en sauna's zijn deze plafonds niet toepasbaar. Voor projectgericht advies kunt u contact opnemen met uw Gyproc® adviseur of de Gyproc® helpdesk, telefoonnummer 0347 - 325 165 of per e-mail helpdesk@gyproc.nl.
Verticale doorsnede standaarddetail

De zijaansluiting wordt afgevoegd met Gyproc JointFiller (Vario).

Verticale doorsnede branddetail

De zijaansluiting wordt afgevoegd met Gyproc JointFiller (Vario).

Verticale doorsnede geluiddetail

De zijaansluiting wordt afgewerkt met een elastisch blijvende (brandwerende) kit.

Beplaten:

De Glasroc® F platen worden stotend tegen elkaar gemonteerd. Voor het bevestigen worden de volgende Gyproc® Snelbouwschroeven gebruikt:

 • Gyproc® Snelbouwschroeven 45
 • Gyproc® Snelbouwschroeven 35
 • Gyproc® Snelbouwschroeven 25

De h.o.h.-afstand van de schroeven van de buitenste plaatlaag bedraagt 150 mm. Indien u gebruik maakt van meervoudige beplating kunt u de schroeven van de overige plaatlagen h.o.h. 450 mm plaatsen. Bij enkele beplating dienen de kopse naden van de platen minimaal 400 mm van elkaar te verspringen. Dit verspringen moet ook aangehouden worden bij plafonds met een meervoudige beplating. Ook de langsnaden worden verspringend ten opzichte van elkaar aangebracht.

Afwerken:

Gyproc heeft twee systemen ontwikkeld om STABU Afwerkingsniveau A te behalen. Hiervoor adviseren wij systemen toe te passen met een meervoudige beplating:

 • Breng op de naden een laag Gyproc JointFiller Vario aan en bed hier het Gyproc papieren wapeningsband in. Strijk het oppervlak (na droging van de JointFiller Vario) voor met Gyproc (Spuit)Kontakt. Na droging van het voorstrijkmiddel, brengt u Gyproc Finesse aan in een dikte van minimaal 2 mm. Voordat u het plafond gaat afwerken dient u het totale oppervlak voor te strijken met Gyproc Diepgrond.
 • Breng op de naden een laag Gyproc JointFiller Vario aan en bed hier het Gyproc papieren wapeningsband in. Vul de naad verder op met Gyproc JointFiller Vario. Schroefgaatjes en eventuele beschadigingen worden op dezelfde wijze afgevoegd, echter zonder wapeningsband. Nadat de Gyproc JointFiller Vario is uitgehard, brengt u over het gehele oppervlak een toplaag aan in een dikte van 1mm met Gyproc ProMix Elite voor een glad resultaat. Voordat u het plafond gaat afwerken dient u het totale oppervlak voor te strijken met Gyproc Diepgrond.


  • Afwerkingsniveau B en lager: Breng op de naden een laag Gyproc JointFiller Vario aan en bed hier het Gyproc papieren wapeningsband in. Vul de naad verder op met Gyproc JointFiller Vario. Schroefgaatjes en eventuele beschadigingen worden op dezelfde wijze afgevoegd, echter zonder wapeningsband. Nadat de Gyproc JointFiller Vario is uitgehard, brengt u over de JointFiller Vario, een toplaag aan met Gyproc ProMix Elite voor een glad resultaat. Voordat u het plafond gaat afwerken dient u het totale oppervlak voor te strijken met Gyproc Diepgrond.
Kleur:
wit
Reactie bij brand:
A1
Kleur:
wit
Reactie bij brand:
A1
Reactie bij brand:
A1
Gyproc JointFiller Vario
Reactie bij brand:
A1
Reactie bij brand:
A1

Persoonlijk advies en technische ondersteuning

Op gyproc.nl en in onze documentatie vindt u uitgebreide informatie over Gyproc producten en over ontwerpen, monteren en afwerken van de Gyproc systemen.

Heeft u behoefte aan projectgericht advies of heeft u technische vragen?

Neem dan contact op met de Gyproc Helpdesk via telefoonnummer 0347 - 325 165, stuur een e-mail helpdesk@gyproc.nl of vul het formulier in.

 

Zekerheid met GyprocGarant

GyprocGarant is een levenslange systeemgarantie die u de zekerheid biedt dat het Gyproc systeem de gegeven prestaties behaalt. Zowel nu als in de toekomst. Naast de garantie op de prestaties, biedt GyprocGarant u de zekerheid van een volledige (technische) ondersteuning vóór, tijdens en na oplevering van het project.

Lees verder