Gesloten plafonds

GF 105 RF P/75.2

Gyproc® Classic RF plafond

  • Zeer brandwerend: dankzij het gebonden kristalwater en toevoeging van glasvezels in de kern.
  • Geluidsisolerend: dankzij het massa-veer-massa principe.
  • Licht in gewicht: overal toepasbaar, onafhankelijk van de draagconstructie.
  • Vlak en glad af te werken: dankzij de afgeschuinde kanten (AK).

Hét basis plafondsysteem met goede geluidsisolatie en extra hoge brandwerendheid.

Wanneer een zeer hoge brandwerendheid en geluidsisolatie vereist is, worden Gyproc® Classic RF plafonds toegepast. Deze plafonds zijn snel en droog te monteren, zodat een korte doorlooptijd binnen het bouwproces gegarandeerd is.
Plaatdikte(n) en type(n):
2x Gyproc RF 15
Brandwerendheid:
60 minuten
Gewicht:
30 kg/m²
Dikte:
105 mm
Dikte isolatie:
Geen
Profielen:
1x GypFrame® 75
Overspanning h.o.h 400mm:
2450
Overspanning h.o.h 300mm:
2700
Overspanning h.o.h 500mm:
2250
Bestaande vloerconstructie:
-
Brandwerendheid:

De brandwerendheid van het Gyproc® Classic RF plafond - GF 105 RF P/75.2 bedraagt 60 minuten.

De brandwerendheid van de Gyproc® plafonds is vastgelegd in diverse brandrapporten. Voor dit Gyproc® plafond is het criterium ‘thermische isolatie betrokken op de temperatuur’, zoals genoemd in NEN 6069, maatgevend. Hierbij mag de temperatuurstijging aan de niet direct verhitte zijde gemiddeld 140 °C en de maximale temperatuurstijging op enig punt 180 °C bedragen.

Dilatatie:

In het Gyproc Classic RF plafond - GF 105 RF P/75.2 dienen in de volgende gevallen dilatatie te worden aangebracht: Ter plaatse van dilatatie in de ruwbouw. Bij plafondafmetingen groter dan 15 m1 voor Gyproc Classic RF plafond. Bij overgangen van grote naar kleine plafondvlakken.

Vochtbelasting:
Gyproc® Classic RF plafond zijn toepasbaar in natte cellen, zoals badkamers en toiletten in de woningbouw. Bij toepassing in natte cellen met een continue hoge luchtvochtigheid zoals in ziekenhuizen, spoelkeukens en sauna's zijn deze plafonds niet toepasbaar. Voor projectgericht advies kunt u contact opnemen met uw Gyproc® adviseur of de Gyproc® helpdesk, telefoonnummer 0347 - 325 165 of per e-mail helpdesk@gyproc.nl.
Verticale doorsnede standaarddetail

De zijaansluiting wordt afgevoegd met Gyproc JointFiller (Vario).

Verticale doorsnede branddetail

De zijaansluiting wordt afgevoegd met Gyproc JointFiller (Vario).

Verticale doorsnede geluiddetail

De zijaansluiting wordt afgewerkt met een elastisch blijvende (brandwerende) kit.

U-profielen:

Bepaal de plaats van het plafond. Teken de positie van de GypFrame U-profielen op de muur af. De GypFrame U-profielen worden aan de achterzijde voorzien van Gyproc afdichtingsband voor een optimale geluidsisolatie. Bevestig de GypFrame U-profielen met een h.o.h.-afstand van 625 mm.

C-profielen:

GypFrame C-profielen op maat maken (15 mm korter dan de afstand tussen de omringende muren). De twee buitenste GypFrame C-profielen voorzien van Gyproc afdichtingsband en om de 1250 mm vastzetten. Overige GypFrame C-profielen met de opening in dezelfde richting in de GypFrame U-profielen klemmen. Bevestig deze aan de GypFrame U-profielen d.m.v. Gyproc snelbouwparkers. De h.o.h.-afstand van de GypFrame C-profielen is afhankelijk van de gewenste overspanning.

Beplaten:

Maak de platen op maat, dat wil zeggen 10 mm korter dan de afstand tussen de omringende muren. Bevestig bij een enkele beplating de Gyproc RF gipsplaten met Gyproc snelbouwschroeven 35 uitsluitend tegen de GypFrame C-profielen met een h.o.h.-afstand van 150 mm.

Bevestig bij een dubbele beplating de eerste laag Gyproc RF gipsplaten met Gyproc snelbouwschroeven 25 mm uitsluitend tegen de GypFrame C-profielen met een h.o.h.-afstand van 300 mm. Bevestig de tweede laag Gyproc RF gipsplaten met Gyproc snelbouwschroeven 35 mm uitsluitend tegen de GypFrame C-profielen met een h.o.h.-afstand van 150 mm.

Schroef voor het vlakste resultaat altijd eerst aan de ‘open’ zijde van het GypFrame C-profiel.

Voorzieningen:

Voordat u de beplating aanbrengt, kunnen alle voorzieningen zoals (elektra)leidingen en isolatiemateriaal aangebracht worden. Breng indien gewenst of benodigd isolatiemateriaal aan voor (een nog hogere) geluidsisolatie en/of brandwerendheid. Leidingen kunnen eenvoudig door de openingen in de GypFrame C-profielen worden gevoerd.

Afwerken:

Afwerkingsniveau A volgens Gyproc Smartskimmen
Voor afwerkingsniveau A adviseren wij alleen systemen toe te passen met een meervoudige beplating en af te werken met Gyproc (spuit)Kontakt. Tenslotte brengt u Gyproc Finesse aan in een dikte van 2 mm. Voordat u het plafond gaat afwerken dient u het totale oppervlak voor te strijken met Gyproc Diepgrond.

Afwerkingsniveau B en lager
Breng Gyproc zelfklevend wapeningsband in de AK-naden aan en vul deze met Gyproc JointFiller. Schroefgaatjes en eventuele beschadigingen worden op dezelfde wijze afgevoegd, echter zonder wapeningsband. Nadat de Gyproc JointFiller is uitgehard, brengt u een toplaag aan met Gyproc Promix Elite voor een glad resultaat. Voordat u het plafond gaat afwerken dient u het totale oppervlak voor te strijken met Gyproc Diepgrond.

Persoonlijk advies en technische ondersteuning

Op gyproc.nl en in onze documentatie vindt u uitgebreide informatie over Gyproc producten en over ontwerpen, monteren en afwerken van de Gyproc systemen.

Heeft u behoefte aan projectgericht advies of heeft u technische vragen?

Neem dan contact op met de Gyproc Helpdesk via telefoonnummer 0347 - 325 165, stuur een e-mail helpdesk@gyproc.nl of vul het formulier in.

 

Zekerheid met GyprocGarant

GyprocGarant is een levenslange systeemgarantie die u de zekerheid biedt dat het Gyproc systeem de gegeven prestaties behaalt. Zowel nu als in de toekomst. Naast de garantie op de prestaties, biedt GyprocGarant u de zekerheid van een volledige (technische) ondersteuning vóór, tijdens en na oplevering van het project.

Lees verder