Binnenluchtkwaliteit

85 procent van onze tijd brengen we binnen door: thuis, op het werk en in scholen. De luchtkwaliteit in die afgesloten ruimtes laat vaak te wensen over. Zonder het goed te beseffen, ademen we heel wat schadelijke stoffen in. 

Activ’Air® technologie

De meest voorkomende en schadelijkste vluchtige organische stoffen (VOS) in de binnenlucht, formaldehyde, kan zeer nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. De gevolgend varieren per persoon. Meest voorkomend zijn: geïrriteerde neus en/of keel, geprikkelde oogslijmvliezen, hoofdpijn en/of bindvliesontstekingen. Kinderen zijn extra gevoelig voor formaldehyde.

Activ'Air®* is een innovatieve technologie die formaldehyde actief opneemt en blijvend neutraliseert. Met Activ'Air® heeft Gyproc een bouwtechnische oplossing ontwikkeld die positief bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en het wooncomfort verhoogt.  De Activ'Air® technologie is opgenomen in DuraGyp Comfort, Gyptone, BIG Gyptone en Rigitone. De toevoeging Activ'Air® is herkenbaar aan het logo:

Formaldehyde

Deze onzichtbare en ongezonde stoffen, waaronder de vluchtige organische stoffen (VOS), zijn afkomstig van diverse bronnen zoals: verwarmingstoestellen, huishoudelijke producten, roken, bouw- en decoratiematerialen (verf, lijm, hars).

Meer informatie ontvangen over het verbeteren van de binnenlucht?

Neem contact op met de Gyproc Helpdesk ( 0347 - 325 165 ), uw Gyproc adviseur of stuur ons een e-mail met uw specifieke vraag.

*De Formaldehyde reductie is gebaseerd op experimentele data conform de norm ISO16000-23, waarbij 0,4 tot 1,4m2 per m3 ruimte is aangebracht. De levensduur is berekend, uitgaande van lineaire prestaties met formaldehyde concentraties van 25 ug / m3  met betrekking tot plafond, wand of een combinatie hiervan.

Waarmee kunnen wij u helpen?