Brandwerendheid

Gyproc systemen bezitten standaard een hoge brandwerendheid. Gyproc gipsplaten bevatten namelijk gebonden kristalwater. Bij brand verdampt dit water en zorgt ervoor dat de temperatuur van het systeem geruime tijd relatief laag blijft. Bovendien komt er vrijwel geen rook vrij. Vluchtroutes worden derhalve niet door rook belemmerd. 

 

Gyproc Classic RF systemen

Gyproc Classic RF systemen worden opgebouwd met Gyproc RF platen. Deze gipskartonplaten bevatten naast het gebonden kristalwater tevens glasvezels in de kern. Dit zorgt voor een extra verhoging van de brandwerendheid.

Gyproc Glasroc F systemen

Gyproc Glasroc F systemen worden opgebouwd met Glasroc F platen. Deze onbrandbare gipsplaat is dankzij een versterking van glasvlies- en glasvezels extreem brandveilig en draagt bij aan de zeer hoge brandwerendheid van deze systemen.

Gyproc FireBloc systemen

Gyproc FireBloc systemen worden opgebouwd met Gyproc FireBloc WP platen. Deze onbrandbare gipskartonplaat is dankzij een versterking van glasvezels zeer brandveilig en draagt bij aan de zeer hoge brandwerendheid van deze systemen.
Speciaal voor de kokervormige bescherming van staalconstructies is er Gyproc FireBloc S

Wat weet u van binnenwanden in de woningnieuwbouw test uw kennis in 1 minuut

Gyproc Brandboek

Ideaal naslagwerk voor professionals in de bouwsector die brandveilig willen bouwen.
 
In het Gyproc Brandboek vindt u Gyproc brandwerende systemen voor staalbekleding en Gyproc ProLock brandwerende inspectieluiken voor wanden, plafonds en schachtwanden. Ook zijn de bekledingsdikte-tabellen voor de verschillende kritieke staaltemperaturen in het boek opgenomen. Deze informatie is gelijk aan het KOMO-attest K40067/18.

Het Brandboek is een onmisbaar naslagwerk voor iedere professional in de bouwsector en is opgesteld voor iedereen die professioneel wilt werken met Gyproc brandwerende systemen en producten. Brandwerend bekleden van wanden, plafonds, staalconstructies en andere bouwkundige constructies in de binnenafbouw is onze expertise. Ons gehele assortiment voldoet aan de Nederlandse normen en eisen.  In het Brandboek vindt u vele verwerkingsvoorbeelden, duidelijke detailtekeningen, de relevante eisen uit het Bouwbesluit en heldere beschrijvingen hoe u met de Gyproc systemen voor praktisch elke situatie een brandveilige oplossing kunt realiseren.

Brandboek 5e editie

Advies over brandveilig bouwen

Voor projectgericht advies met betrekking tot brandwerendheid en overige eigenschappen van Gyproc systemen kunt u contact opnemen met de Gyproc Helpdesk, tel. nr. 0347-325 165 of per e-mail helpdesk@gyproc.nl.

 

Waarmee kunnen wij u helpen?