Duurzaamheid bij Gyproc

Duurzaamheid

Duurzaam- en circulair bouwen zijn belangrijker dan ooit tevoren. Ook Gyproc Nederland draagt hier graag haar steentje aan bij.

Samen duurzaam

Bij de productie van Gyproc gipskartonplaten wordt uitsluitend karton gebruikt dat voor 100% uit gerecycled materiaal bestaat. Daarnaast bevatten diverse gipskartonplaten al gerecycled gipsmateriaal.

Gips is namelijk een oneindig en volledig recyclebaar product met een constante kwaliteit. Daarmee is gips zeer geschikt voor circulair en duurzaam bouwen. Ook in Nederland worden de mogelijkheden om gips uit de afvalstroom te recyclen steeds beter en dat biedt kansen.

Bijvoorbeeld in de vorm van Gyproc Regips A, een gipskartonplaat met gegarandeerd 30% gerecycled gipsmateriaal! Gyproc Nederland werkt nauw samen met een partner en specialist in het recycleren van gipsafval; New West Gypsum Recycling. Het bedrijf is gevestigd pal naast onze fabriek in Kallo. Gerecycled gips is dus beschikbaar én dichtbij.

 

Duurzaam bouwen met Gyproc

Met elkaar zijn we meer en meer op zoek naar de mogelijkheden om duurzamer te bouwen. Gyproc Nederland kan u helpen bij het verduurzamen van de binnenruimte. Door te kiezen voor producten die onderdeel uitmaken van een duurzame productketen, ontstaan er voordelen waar alle betrokken partijen wat aan hebben. Voor gips betekent het bijvoorbeeld dat u weet waar het vandaan komt én dat het opnieuw gebruikt kan worden.

Cradle 2 Cradle

Bij de productie van Gyproc gipskartonplaten wordt enkel karton gebruikt dat voor 100% uit gerecycled papier bestaat. Dankzij dit karton is een Gyproc plaat uitermate geschikt voor een Cradle to Cradle toepassing. Gedurende het recyclingproces wordt het karton van de gipskern verwijderd. Zo worden eventuele vervuilingen van verf en behangpapier samen met het karton gescheiden van de gipskern. Gyproc is in bezit van een Cradle to Cradle certificaat. De volgende platen zijn voorzien van een Cradle to Cradle certificaat: Duragyp Standaard, Gyproc RF, Gyproc WR, Gyproc A, Gygant en Gyplat Stucplaat.

Certificaten

Bent u op zoek naar onze duurzaamheidscertificaten, dan vindt u hier een overzicht:

Heeft u meer hulp nodig bij het vinden van de juiste certificaten of verklaringen? Schakel dan de hulp in van de Gyproc Helpdesk