natuurgips van Gyproc

Stukadoorsgips van natuurlijke oorsprong

Veel Gyproc gipspleisters, waaronder Gyproc Royal, worden gemaakt van natuurgips. Dit gips delven we in Frankrijk in gesloten en open groeven. Deze groeven worden na het delven weer gevuld, waardoor deze in originele staat worden hersteld en teruggegeven aan de natuur.

De verwachting is dat, gezien de voorraad natuurgips rondom Parijs, er de komende 300 jaar nog voldoende gips gedolven kan worden. Hoe dichter bij de Seine het gips wordt gedolven, hoe zuiverder het gips is.

Natuurgips uit Vajours sinds 1920

In 1920 werd de eerste gipsfabriek opgestart in Vajours, vlakbij Parijs. Sinds die tijd produceren we in deze fabriek al stukadoorsgipsen. Inmiddels heeft de fabriek zich ontwikkeld tot een van de grootste gipsfabrieken ter wereld en zijn we uitgegroeid tot de grootste gipsproducent ter wereld.

 

De 6 voordelen van Gyproc gipspleisters

 

Natuurgips is duurzaam

 

Duurzaam

Natuur- en rookgasontzwavelingsgips zijn de milieuvriendelijkste gipssoorten. 

Lichtgewicht Gyproc gipspleisters

 

Lichtgewicht

Gyproc gipspleisters zijn licht te verwerken wat de lichamelijke belasting ten goede komt. 

Esthetische wanden en plafonds met Gyproc gipspleisters

 

Esthetische wanden en plafonds

Gyproc gipspleisters zijn eenvoudig glad af te werken en geven een wit eindresultaat.

Hardheid van Gyproc gipspleister

 

Hardheid

De gipskorrels zijn fijn van structuur wat zorgt voor een standaard hoge hardheid.

Hechtkracht van Gyproc gipspleisters

 

Hechtkracht

Testen door het COT (Centrum Oppervlakte Techniek) hebben uitgewezen dat Gyproc gipspleisters door toevoeging van speciale additieven perfect hechten op vrijwel elke ondergrond.

Houdbaarheid van Gyproc gipspleisters

 

Houdbaarheid

Gyproc gipspleisters zijn 4 tot 6 maanden houdbaar.

RO-gips het duurzaamste alternatief van natuurgips

Naast natuurgips gebruiken we ook rookgasontzwavelingsgips (RO-gips) als grondstof voor onze gipspleisters. RO-gips is een restproduct van een zuiveringsproces van rookgassen afkomstig uit electriciteitscentrales. Centrales die gebruik maken van kolen om elektriciteit te produceren, halen alle vliegas uit rookgassen, daarna wordt rookgasontzwaveling toegepast. Deze gips is een van de zuiverste en milieuvriendelijkste in zijn soort.

Gyproc gipspleisters op basis van rookgasontzwavelingsgips worden op duurzame wijze geproduceerd in het Duitse Vetschau.