Vacature: Category Purchaser Capex & Industrial Subcontracting

Wij werken aan de gebouwen en binnenruimten van vandaag en morgen en willen onze positie als marktleider verder uitbouwen.

Kom jij ons team versterken? Voor ons inkoop team zijn we op zoek naar een:

Category Purchaser Capex & Industrial Subcontracting 

Lees hieronder verder

Deze functie is echt iets voor jou want …

 • Je ontwikkelt voor de toegewezen categorieën een visie en een inkoopstrategie gericht op kwaliteit, verduurzamen, risicobeheersing en kosten besparen in lijn met het bedrijf- en inkoopbeleid van Saint-Gobain.
 • Je werkt nauw samen met de business op projectmatige basis. Samen met de business bepaal je de behoefte (functional requirements) de juiste leveranciers te kunnen selecteren. Hiervoor heb je de nodige affiniteit met techniek.
 • Je inventariseert de behoeftes van de business en zoekt kansen en mogelijkheden om meerwaarde te creëren.
 • Je bent de spil van het inkoopproces en bewaakt de compliance t.a.v. de categorie.
 • Je bewaakt en borgt budget, tijd en kwaliteit door o.a. het opstellen, onderhandelen en afsluiten van contracten.
 • Je creëert het benodigde draagvlak binnen de organisatie voor verbetervoorstellen vanuit inkoop.
 • Je bewaakt en evalueert in samenwerking met de interne stakeholders en de leveranciers de uitvoering en opvolging van lopende projecten/ contracten voor een optimaal resultaat. 
 • Je onderhoudt een sterk extern netwerk met leveranciers.

Wat houdt de functie in?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de invulling van het strategische, en tactische inkoopbeleid voor de categorie Capex & Industrial Subcontracting.  Daarnaast heb je een verantwoordelijkheid voor de inrichting en opvolging van het bijbehorende operationele inkoopproces. Een aantal van de taken die hierbij horen zijn:

 • Het maken van een jaarlijkse portfolioanalyse.
 • Het opzetten en afstemmen  van de inkoopstrategie en tactiek.
 • Controleren en afstemming van de specificatie van de huidige en toekomstige behoefte.
 • Het uitzetten van tenders en offerteaanvragen, offerte analyse en leverancierselectie.
 • Beheren, onderhandelingen vastleggen van afspraken met leverancier(s)
 • Rapportering resultaten.

Waarom kun jij het verschil maken?

Omdat je een enthousiaste, zelfstandige inkoper bent die zijn/ haar HBO/ WO niveau door kennis er ervaring heeft verkregen. Je beschikt over goede communicatieve en analytische vaardigheden en bent een teamspeler. Daarnaast ben je minimaal in het bezit van NEVI 1. NEVI 2 is een pré alsook de bereidheid dit alsnog te behalen. Gezien het internationale karakter van de functie is een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal noodzakelijk. Bereidheid om te pendelen tussen de 2 productielocaties.

Met wie ga je werken?

Je bent werkzaam voor twee fabrieken (ISOVER in Etten-Leur NL en  GYPROC in Kallo BE) met verschillende activiteiten. Verder bestaat het team uit nog 3 category purchasers en 2 assistant purchasers, verspreid over de twee fabrieken. Onze kracht is samenwerken. Solo bereik je mooie dingen, samen met je collega’s nog veel meer.

Wat je krijgt

Een uitdagende functie met de mogelijkheid om op termijn door te groeien naar een volgende functie binnen onze organisatie of binnen ons moederconcern Saint-Gobain. Een plezierige werksfeer staat bij ons centraal. De primaire en secundaire arbeidsomstandigheden zijn zonder meer goed te noemen. We zijn niet voor niets ook dit jaar weer tot ‘TOP Employer’ benoemd. Deze certificering wordt toegekend aan organisaties die voor hun HR-beleid de hoogste normen toepassen.

Hebben we je interesse gewekt?

Dan zijn wij benieuwd naar jouw verhaal. Stuur je motivatie en CV naar cristel.schaminee@saint-gobain.com.

Wie zijn wij?

Saint-Gobain is de grootste producent en distributeur van bouwmaterialen ter wereld. De bedrijven die tot de Saint-Gobain groep behoren, ontwerpen en leveren innovatieve en hoogwaardige oplossingen die onze leefomgeving en ons dagelijks leven verbeteren. De bedrijven GYPROC en ISOVER maken onderdeel uit van Saint-Gobain Construction Products Benelux. Saint-Gobain Construction Products Benelux gevestigd in Kallo (BE) en Etten-Leur (NL), maakt deel uit van de internationale groep Saint-Gobain en geniet van een solide reputatie in de bouwsector voor de residentiële en niet-residentiële markt. In België en Nederland zijn de divisies GYPROC en ISOVER de onbetwiste marktleider in enerzijds innovatieve pleistersystemen op basis van gips en gipsplaten en anderzijds in zeer performante isolatieproducten op basis van minerale wol.
 
In alles wat wij ontwikkelen, staat de mens en haar leefomgeving centraal. Dit betekent ook dat wij het belangrijk vinden dat het voor de medewerkers van Saint-Gobain prettig werken is. De meeste tijd van de dag breng je immers door op je werk. We hebben aandacht voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de wensen van eindgebruikers. We onderscheiden ons door het altijd beter te willen doen en zoeken constant naar vernieuwing. Hierbij blijven wij no-nonsense, zijn we flexibel, daadkrachtig en hebben veel kennis van zaken. Zowel richting onze klanten en relaties als onze toeleveranciers vinden wij partnerschap belangrijk. Omdat er steeds hogere eisen worden gesteld aan gebouwen en binnenruimten, is ons advies van belang. Met jouw kennis voeg je waarde toe; je stelt de eindgebruiker centraal, je weet de juiste vragen te stellen en adviezen te geven aan onze relaties en klanten. Van de medewerkers van Saint-Gobain verwachten wij vooral betrokkenheid. Net als in een sportteam vervult een ieder zijn of haar rol, maar we willen vooral als team een uitstekende prestatie neerzetten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.