Vacature: key accountmanager industrie en prefab

Saint-Gobain Interior Solutions werkt aan de binnenruimten van vandaag en morgen en wil haar positie als marktleider verder uitbouwen. Om maatwerk en prefab projecten commercieel te vermarkten zoeken wij per direct een key accountmanager industrie en prefab 

Kom jij ons team versterken?

Lees hieronder verder ▼

Het grootste deel van je werkzaamheden als key-accountmanager wordt ingevuld door het realiseren van de omzet doelstellingen door het onderhouden en uitbouwen van relaties met (prefab-) klanten. Je weet als geen ander te levelen met gesprekspartners en kunt op klantniveau communiceren. Het analyseren van de klantbehoefte en met die kennis plannen en targets opstellen behoren dan ook tot je kerntaken.

Deze functie is echt iets voor jou want

  • Je verkoopt en bewaakt graag een geïntegreerde totaalaanpak op lange termijn. Daarbij ga je voor een vertrouwensband en focus je op een duurzame lange termijnrelatie.
  • Je verdiept je in een bestaande klantenportefeuille. Nieuwe klanten kunnen en willen overtuigen is een tweede natuur.
  • Je hebt een haarfijn inzicht in datgene wat je klanten nodig hebben en kent de kracht van maatwerk. In samenwerking met het team vertaal je dit in unieke voorstellen die duidelijke meerwaarde creëren.
  • Je kijkt steeds mee door de ogen van de klant, je staat klaar om het team te motiveren en uit te dagen en volgt kort op of de samenwerking succesvol verloopt.
  • Je hebt een commerciële en/of (bouw)technische opleiding gevolgd op HBO/ WO niveau. Bijvoorbeeld commerciële bedrijfskunde en/of bouwkunde
  • Je hebt je commerciële vaardigheden succesvol bewezen en wil een werkveld zo groot als de BeNeLux.

Wat houdt de functie in?

Je weet de verkoop op een hoger niveau te brengen. Daarnaast ben je een ster in realiseren van de doelstellingen. Met jouw inzichten creëren we toegevoegde waarde voor de klant in de productiviteit van bouwproject. Dit betekent:

  • Het realiseren van de omzet doelstellingen door het onderhouden en uitbouwen van relaties met (prefab-) klanten
  • Je streeft naar duidelijke targets en bespreekt de voortgang en actieve samenwerkingen frequent met de business unit manager.
  • Je bewaakt de rentabiliteit en kwaliteit van je projecten en zorgt voor de bijhorende administratie. Hierbij maak je gebruik van professionele tools zoals ons intern CRM systeem.

Waarom kun jij het verschil maken?

Omdat je een sterk commercieel inzicht hebt, met gevoel voor ondernemen, en daarbij geen kans onbenut laten om iedereen te enthousiasmeren en medeverantwoordelijk te maken voor het project. Je bent in de organisatie dé specialist op je vakgebied, en laat dat gelden doordat je een echte initiatiefnemer bent.

Met wie ga je werken?

Als key accountmanager industrie en prefab werk je in het Interior Solutions team; een business unit binnen Saint-Gobain Solutions met een innovatief karakter en een hoge mate van ondernemerschap. SAINT-GOBAIN SOLUTIONS is een nieuwe activiteit van SAINT-GOBAIN. Wij richten ons specifiek op het bieden van innovatieve systeemoplossingen en advies. Aan de basis staat dat onze oplossingen bijdragen aan een comfortabele en duurzame leefomgeving. De oplossingen die wij bieden, beantwoorden de vragen op het gebied van energiezuinig, duurzaam, efficiënt, snel en kwalitatief hoogwaardig bouwen. De komende jaren zal pionieren hoog in het vaandel staan. Een nieuwe markt benadering met hoogwaardige oplossingen vraagt om en hoge mate van eigenaarschap en een ambitieus werkniveau. Onze kracht is samenwerking. Solo bereik je mooie dingen, samen met je collega’s nog veel meer.

Wat je ervoor terugkrijgt

Een uitdagende functie met de mogelijkheid om op termijn door te groeien naar een volgende functie binnen onze organisatie of binnen ons moederconcern Saint-Gobain. Een plezierige werksfeer staat bij Saint-Gobain Solutions centraal. De primaire en secundaire arbeidsomstandigheden zijn zonder meer goed te noemen. We zijn niet voor niets ook dit jaar weer tot ‘TOP Employer’ benoemd. Deze certificering wordt toegekend aan organisaties die voor het HR-beleid de hoogste normen toepassen.

Hebben we je interesse gewekt?  

Dan zijn wij benieuwd naar jouw verhaal! Stuur je motivatie met CV naar margret.bronkhorst@saint-gobain.com. Of wil je meer informatie over de organisatie? Bezoek www.saint-gobain-solutions.nl