Vacature: medewerker verkoop binnendienst

Weet jij onder tijdsdruk proactief de klantprocessen met betrekking tot het coördineren, uitvoeren, analyseren, administreren en controleren van orders en leveringen zo optimaal mogelijk voor Gyproc en naar volle tevredenheid van de klant te waarborgen? Wellicht is dit een vacature voor jou!

Wat ga je doen:

Het verwerken en plannen van binnengekomen orders. Klanten op de hoogte houden van de voortgang en streven naar 100% leverbetrouwbaarheid. Hiervoor dient proactief telefonisch contacten worden onderhouden met relaties (klanten en vervoerders).

Verwerken van orders: controleren van de juiste prijsstelling en voorraadniveau, zo nodig afstemming met buitendienstmedewerker en fabrieken
Plannen van orders: Plannen van het transport met vervoerders, zorgen voor een optimale routeplanning, laadschema en belading van de vrachtwagens, indien nodig pro actief contact met de klant om de vrachtwagens vol te krijgen

Advies en informatie

Geeft advies en informatie over producten en diensten zoals o.a. voorraden, levertijden, toepassingen en prijzen. Bereidt prijsopgaven en offertes voor i.o.m.buitendienst en legt deze vast in CRM. Volgt deze offertes op i.s.m. de buitendienst, met als doel deze om te kunnen zetten in een opdracht. Werkt actief samen met de buitendienst aan de klantrelatie en klanttevredenheid.

Analyseren, optimaliseren en administreren

Cross en upsell realiseren door middel van doorvragen en adviseren, zelfstandig bijverkoop realiseren; in geval van onder- of overcapaciteit inspelen bij de klant op deze situaties door spreiding van leveringen in geval van ondercapaciteit en door pro-actief klanten contacteren om meer voorraad te verkopen in geval van overcapaciteit; vrachtkosten controle en rapportering aan vervoerder; bij accoord van vervoerder verwerken in SAP; rapporteren van transportgegevens en controleren van vrachtkosten ten behoeve van de facturatie; invoeren jaarcondities; aanleveren van (gewijzigde) klantgegevens; aanmaken van debet- en creditnota’s

Wat verwachten we van je:

Als een spin in het web, maak jij rimpelloos de klantverwachtingen waar. Onder tijdsdruk weet je proactief de klantprocessen met betrekking tot het coördineren, uitvoeren, analyseren, administreren en controleren van orders en leveringen zo optimaal mogelijk voor Gyproc en naar volle tevredenheid van de klant te waarborgen. Je onderhoudt met klanten, fabrieken en medewerkers van Gyproc contacten om dit voor elkaar te krijgen. Je bent ondernemend en volhardend. Je durft klanten op te bellen om een nog hogere verkoop voor Gyproc te realiseren. Je bent niet tevreden, als de klant ook niet tevreden is.

Wat breng je mee:

Een flinke dosis initiatief, ambitie en passie! Daarnaast een enthousiaste persoonlijkheid en sterke commerciële kwaliteiten horen er voor deze baan ook bij. Net als een zelfstandige houding en verantwoordelijkheidsgevoel. Je kan zelfstandig problemen oplossen. Ook zien we bij jou terug:

 • Een afgeronde commerciële opleiding op minimaal mbo+ niveau;
 • Bij voorkeur commerciële ervaring in een soortgelijke functie;
 • Communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Beheersing van de Engelse taal;
 • Vaardigheid met ERP-systemen (bij voorkeur SAP) en Microsoft Office, met name Outlook, Word en Excel.

Wat bieden wij je aan:

Vanuit de vestiging in Vianen verzorgt Gyproc met een enthousiast team van medewerkers de marketing, verkoop, en technische ondersteuning van onze producten en systemen. Jouw werkplek bevindt zich op de customer service afdeling. Je komt te werken binnen een leuk team waar je je eigen ideeën kunt ontplooien en uitvoeren. Persoonlijke ontwikkeling is voor Saint-Gobain belangrijk.

Daarnaast bieden wij:

 • Afwisseling, zelfstandigheid en talentvolle en ambitieuze collega’s die veel waarde hechten aan een perfecte, onderlinge samenwerking.
 • Ruimte om zelfstandig te werken met een hoge mate van verantwoordelijkheid.
 • Bijdragen aan onze groeistrategie.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden:
 • Een marktconform salaris.
 • Veel vrije tijd: 25 vakantie- en 12 atv-dagen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Korting op jouw ziektekostenverzekering
 • Volop mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen.
 • Mogelijkheid om ieder jaar aandelen te kopen tegen een gunstige prijs.
 • Een leuke en uitdagende functie voor 40 uur in de week

Belangstelling?

Je hebt nu ons verhaal gelezen en wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Stuur je motivatie met CV naar margret.bronkhorst@saint-gobain.com