Gyproc Regips A Minder nieuw door meer hergebruik

Gyproc Regips A Minder nieuw door meer hergebruik

Als u anno 2021 meer gebruik wilt maken van gerecyclede producten, zet u met Gyproc Regips A een stap in de goede richting. Deze gipskartonplaten bestaan gegarandeerd voor 30% uit gerecycled gipsmateriaal.

Gyproc Regips A

Eigenlijk zijn deze gipskartonplaten dus niet zo nieuw. Met 30% gerecycled gipsmateriaal en 100% gerecycled karton bestaan ze voor een groot deel uit teruggewonnen grondstoffen. Dat betekent dat we samen de cirkel rond kunnen maken en streven naar een circulaire bouwwereld; er worden minder primaire grondstoffen gebruikt, omdat het gewonnen gipsmateriaal hergebruikt wordt. Wilt u meer lezen over duurzaam bouwen met gips? Vraag dan het whitepaper aan! 

‘Gyproc Regips A is een ideaal product om circulair te bouwen.’

Samen maken we de cirkel rond

Circulair bouwen vereist de juiste samenwerking tussen verschillende bedrijven en met gips zijn de fabrikant, de inzamelaar en de verwerker op elkaar aangewezen. Het materiaal is niet alleen oneindig en volledig recyclebaar, het behoudt ook een constante kwaliteit. Mede daarom komen er steeds meer vragen om gips uit de bouwafvalstroom te recyclen. Afvalinzamelaars zoals GP Groot zijn daartoe in staat, waarnaar het gipsafval wordt afgezonden naar New West Gypsum Recycling, dat een recyclingfabriek heeft op het terrein van de Gyproc gipskartonplatenfabriek in Kallo, België. Gerecycled gipsmateriaal is daarmee beschikbaar en dichtbij. Op deze manier kunnen we samen de cirkel rondmaken en is de levensduur van gipsmateriaal oneindig. 

Bron: Bouwwereld 

                                                                                                                                                                                        

 

Kaan Architecten aan het woord

Bron: vakblad Cobouw

 

Gyproc gaat een stap verder

Het merendeel van de Gyproc gipsplaten bevat al 15% gerecycled gips, waar de Nationale Milieu Database rekent met 5% gerecyclede gipscontent als het aankomt op gisplaten. Gyproc Regips A, met 30% gerecycled gipsmateriaal is daarom zeer uniek en milieuvriendelijk. 

Gyproc Regips A in uw project

U vindt voor uw project eenvoudig de juiste Gyproc Regips A wand met de Gyproc Selector. Wilt u meer informatie, projectgericht advies, bestekteksten of BIM objecten? Neem dan contact op met uw Gyproc adviseur of de Gyproc Helpdesk. Wij helpen u graag verder.

Specialisten in afbouw en verwerking

Gyproc Professionals vormen een netwerk van vooraanstaande afbouwbedrijven, die gespecialiseerd zijn in de verwerking van Gyproc lichtgewicht afbouwsystemen, zoals Gyproc Regips A wanden en plafonds. Bent u op zoek naar een partij waar u mee kunt samenwerken? Bekijk dan het overzicht. 

Overzicht Gyproc Professionals