Hero Image
Afbeelding
Gyproc Trophy

De Nationale Gyproc Trophy

Met de Nationale Gyproc Trophy waardeert Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de Gyproc Professionals, het netwerk van vooraanstaande plafond- en wandmontagebedrijven die zijn opgeleid en gespecialiseerd in de verwerking van Gyproc afbouwsystemen.

De Nationale Gyproc Trophy wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt. Gyproc Professionals schrijven zich in voor de competitie met een door hen gerealiseerd project. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen op vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, duurzaamheid, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria.
 

De vakjury bestaat uit specialisten op het gebied van bouwkundige educatie, innovatie, duurzaamheid, gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling, architectuur, afbouw en journalistiek.

Prijzen van de Gyproc Trophy

  • Overall winnaar: de Gyproc Trophy
  • Winnaar in de categorie Utiliteitsbouw
  • Winnaar in de categorie Woningbouw
  • Winnaar van de Innovatieprijs
  • Gyproc Professionals Keuze
     

De Gyproc Trophy en de categoriewinnaars worden gekozen door de vakjury. De Gyproc Professionals Keuze is een publieksprijs die wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf. Tijdens de uitreiking van de Trophy stemmen de Gyproc Professionals op hun favoriete inzending.

 

Lees meer over de Awards en het proces >

Historie en winnaars Natonale en Internationale Trophy

De winnaars van de Nationale Gyproc Trophy worden ingezonden naar de mondiale competitie, de International Gypsum Trophy die ook iedere twee jaar plaatsvindt. Meerdere Nederlandse inzendingen waren door de jaren al succesvol!

 

De twaalfde International Gypsum Trophy is, na enig uitstel door de pandemie, uitgereikt in november 2021. Deze editie kende groot Nederlands succes met Schuurmans Afbouwsystemen als winnaar van de overall Grand Prix voor Woongebouw Pontsteiger in Amsterdam en de tweede prijs in de categorie Non-Residential voor het Raadhuishotel (Pestana Riverside Amsterdam). Prachtige waardering en erkenning voor Schuurmans in een veld van maar liefst 74 hoogstaande inzendingen uit 32 landen!

 

Ook bij de tiende editie van de International Trophy in 2015 in Praag was Nederlands succes te noteren: Accompli Afbouw uit Zuidland won de eerste prijs in de categorie Innovation & Sustainability met het project Theater De Stoep in Spijkenisse. De Zuid-Hollandse afbouwspecialist won de prijs voor de toepassing van zijn technische kennis, de samenwerking met alle betrokken partijen en de gebruikte montagetechnieken. In 2015 waren 89 afbouwprojecten uit 35 landen ingediend.

 

Bij de International Trophy 2014 (Berlijn) was montagebedrijf van Vonderen Interior Contractors b.v. runner-up in de categorie Plasterboard. Van Vonderen won de prijs voor het vakmanschap en hoge afwerkingsniveau in het Erasmus Medisch Onderwijscentrum in Rotterdam. 

 

Bij de Internationale Trophy 2012 viel de inzending van MAT Afbouw B.V. met het Stadskantoor Nieuwegein in de prijzen: zij werden runner-up in de categorie Innovation. 

 

Ook de winnaar van de Gyproc Trophy van 2007, Gerko Projectafbouw met het Agora Theater in Lelystad werd in 2008 in Brussel als winnaar verkozen. Hierdoor had Gyproc Nederland het genoegen in Amsterdam gastheer te zijn de van de Internationale Gypsum Trophy in 2010.

 

Ontdek wie de winnaars waren van de Nationale Gyproc Trophy >