Hero Image
Afbeelding
Transport over water
Verduurzamen & Circulariteit
@ minuten min

Hoe we de logistieke oplossing vonden voor afbouwprojecten in de stad

Bouwen binnen de stad wordt steeds uitdagender. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de aangescherpte milieuregelgeving? Is er op de bouwplaats wel ruimte voor voorraad? En hoe houd je het aantal transportbewegingen beperkt tot het minimum? Dit vraagt om creatieve oplossingen waar ook jouw project gebruik van kan maken.

Vernieuwd logistiek proces

Samen met alle betrokkenen heeft Gyproc een vernieuwd logistiek proces ontwikkeld. De afbouwmaterialen worden buiten de stadskern opgeslagen en op afroep op het juiste moment geleverd. Zo hoeven er geen vrachtwagens de stad meer in. Met alle voordelen tot gevolg.

 

Dit vraagt nogal wat van onze partners. Zo levert Gyproc Nederland haar producten rechtstreeks aan bij de logistiek partner, die op zijn beurt de pallets Gyproc gipsplaten op een speciale container laadt. De container wordt vervolgens op een schip geladen en deze manoeuvreert de lading dwars door bijvoorbeeld Amsterdam. Tussen rondvaartboten, woonboten en bruggetjes door. Eenmaal aangekomen bij de bouwplaats wordt de container middels een kraan gelost.

 

Deze manier van transport is een stuk beter voor het milieu. En dat niet alleen; gips is een oneindig en volledig recyclebaar product met een constante kwaliteit. Daarmee zijn Gyproc gipswanden, -plafonds en -vloeren zeer geschikt voor circulair en duurzaam bouwen.

Amsterdam blijft de komende jaren verduurzamen. Daarom kan ook jouw project gebruik maken van onze innovatief logistieke oplossing voor afbouwprojecten. 

 

Wij gaan graag met je in gesprek

Transport over water in de praktijk

Martin Binken van VAB Afbouw en Sebastiaan van der Vegt van CMI Afbouwmaterialen vertellen in een aflevering van The Fixers (Cobouw) over hun ervaringen. "En of dit leuk is. Dit is waanzinnig."