Hero Image
Afbeelding
Column Peter Post
Column van Peter Post
Stuccie nieuws
@ minuten min

Allemansvriend

"Gaan jullie nou eens een goede handgips ontwikkelen." Zo werd het ruim twee jaar geleden tegen mij en mijn collega Dennis gezegd. Een makkelijk, licht en soepel te verwerken handgips was de opdracht, waar veel stukadoors zich in kunnen vinden. Een soort van allemansvriend.

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Je gaat hiervoor naar enkele fabrieken waar de heren van productontwikkeling iets gaan samenstellen. En wij gaan erheen om dit vervolgens te testen. We hebben in twee jaar heel wat kuipjes leeg staan smeren. Als we een goed gevoel hadden bij een testsessie, lieten we meerdere zakken produceren. Deze productie gingen we dan opnieuw testen in het Centre de Technique van Gyproc, in Vianen.

 

Als wij het daar óók een lekker ‘gipsie’ vonden, werd er aan collega's gevraagd of die niet één of twee wanden thuis te smeren hadden. Zolders, slaapkamers, kelders, noem maar op, wij hebben ze allemaal onder het genot van gebak, soep en drank gesmeerd.

 

Ook natuurlijk bij jullie, stukadoors, in de praktijk. Daar bleek helaas dat testgips soms een hele andere werking had, dan op zo'n mooi wandje in de fabriek. En ik kan je zeggen dat we daar soms best wel eens moedeloos van werden.

 

Maar goed na heel veel teleurstellingen, blije collega's en behulpzame test-stukadoors (nog bedankt hiervoor) is er dan nu Gyproc Xact! Jullie enthousiaste reacties hierop zijn veel belovend. Wij hebben dus toch niet voor niks met allerlei witte test zakken door heel Nederland rondgereden…

 

Ik zou zeggen niet te stijf aanmaken, lekker dik ermee smeren en als er vragen zijn altijd bellen met het Gyproc-pleisterteam!

 

Groet,

 

Peter

Over Peter Post

Peter Post is een ouwe rot in het vak. Na 26 jaar zelf als stukadoor gewerkt te hebben, is hij sinds september 2005 het gezicht van Gyproc als technisch adviseur. Aan iedereen die maar horen wilt geeft hij demo's over het gebruik van Gyproc gipsen. Op de spaarzame momenten dat hij zijn rei neerlegt, rijdt hij graag rond in zijn oude Citroëns, waaronder een Citroën DS21 uit 1968. Als onze eigen Gyproc gipsen filosoof zal Peter regelmatig zijn mening en visie geven over zijn ervaringen in de stukadoorswereld.

geplaatst op: 09.12.2022 - bijgewerkt op: 09.12.2022